Banner 980x90

Piesārņojums Ādažu Vējupē strauji sarūk

Ilustratīvs foto/ Foto: Saulkrasti24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Saulkrasti24.lv
Aprīļa sākumā Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālā vides pārvalde (Lielrīgas RVP) organizēja atkārotu Ādažu Vējupes ūdens analīžu veikšanu Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā "BIOR". Saņemtie rezultāti vairs neuzrāda svina klātbūtni ūdeni, pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informē VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina

 

Tāpat Lielrīgas RVP inspektori veikuši ūdenstilpes apsekošanu ar laivu no ūdens. Pārbaudes laikā nav novērots jauns piesārņojums un bojāgājušas zivis.

Pēc Lielrīgas vides pārvaldes pārstāvju komunikācijas ar Ādažu novada domes priekšsēdētāju panākta vienošanās, ka Ādažu novada pašvaldība, sadarbībā ar "BIOR" ekspertiem. Upē organizēs kontrolzveju, lai pārliecinātos vai svins nav uzkrājies zivīs.

Līdz šim nav izdevies noskaidrot Vējupes piesārņojuma avotu. Vides eksperti izsaka pieļāvumu – piesārņojuma avots varētu būt vēsturiski ūdenstilpnē nogrimusi metāla tvertne. Tās korozijas rezultātā Vējupē nokļuva tipogrāfijā izmantojamā krāsviela, radot upes piesārņojumu šoziem.

Situāciju Ādažos atbildīgie dienesti nevērtē kā kritisku. 

Saulkrasti24.lv jau vēstīja, ka Ādažu novada Vējupes ūdenī bija nonākusi krāsviela, kurai tās sastāvā esošā svina koncentrācija desmit reizes pārsniegusi pieļaujamo daudzumu, aģentūra LETA uzzināja Valsts vides dienestā (VVD).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)