Banner 980x90

Vilks: Latvija ir atvērta arī citiem Ukrainas uzņēmumiem

Latvija un arī pārējās Baltijas valstis ir atvērtas arī citiem Ukrainas uzņēmumiem, kas vēlas ienākt Eiropas Savienības (ES) tirgū, piektdien, 3.oktobrī, pēc tikšanās ar jauno AS "Liepājas metalurgs" īpašnieku Valēriju Krištalu sacīja finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainai šis ir īstais laiks, lai tuvinātos ES tirgum, un Latvija ir viena no valstīm, kurā Ukrainas investori ir ļoti gaidīti. "Pašreizējā ģeopolitiskā situācija ir īstais laiks, lai Ukrainas bizness domātu par ciešāku sadarbību ar Eiropas valstīm," pauda ministrs.

Komentējot "Liepājas metalurga" pārdošanu Ukrainas kompānijai "KVV Group", Vilks atzina, ka šis ir lielisks piemērs, kas parāda, ka Latvija spēj reanimēt lielu uzņēmumu, lai gan sākotnēji šķitis, ka situācija ir bezcerīga un uzņēmums ir zudis. "Tā ir ļoti vērtīga pieredze, tā ir paliekoša, kas parāda, ka Latvijā var izdarīt ļoti sarežģītas lietas," norādīja ministrs.

Arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pauda gandarījumu, ka ir izdevies atjaunot uzņēmumu, kas atzīts par maksātnespējīgu. Sarunas laikā Krištals viņai apliecinājis, ka uzņēmums jau šogad atsāks savu darbību, un tas ir svarīgi, jo darbs būs arī Liepājas iedzīvotājiem un valstij tiks nodokļi no uzņēmuma darbības.

"Es ticu un ceru, ka izdosies atjaunot gan uzņēmuma labo slavu, gan arī nodokļu maksājumus Latvijas valstij," sacīja premjerministre.

Gan Vilks, gan Straujuma pauda gandarījumu, ka investors uzņēmumam ir izraudzīts ļoti profesionāli. Tāpat gandarījums esot, ka Latvija atgūs visus uzņēmumā ieguldītos līdzekļus.

Jau ziņots, ka tiesības slēgt darījumu par LM pamatražotnes iegādi ieguva Ukrainas uzņēmums "KVV Group". "KVV Group" par LM ir piedāvājis maksāt 107 miljonus eiro.

Ieguldot papildus aptuveni 30 miljonus eiro apgrozāmajos līdzekļos, Ukrainas uzņēmums "KVV Group" līdz gada beigām plāno atjaunot LM darbu, teica "KVV Group" īpašnieks Valērijs Krištals.

LM plānots ražot metāla armatūru gan "KVV Group", gan eksporta vajadzībām. Ar eksportu plānots segt Ukrainas vajadzības pēc armatūras, tāpat tirgi būšot Baltijas valstis un citas Eiropas valstis.

Jaunais "Liepājas metalurga" īpašnieks "KVV Group" ir Ukrainas holdinga kompānija, kas reģistrēta Kijevā. Tās galvenie darbības virzieni ir metāllūžņu iepirkšana, pārstrāde un piegāde Ukrainā un eksportam, metāla ražošana, celtniecības bizness un ostu pakalpojumi. "KVV Group" holdingā iekļauti 25 uzņēmumi, nodarbinot aptuveni 2000 darbiniekus. Kompānijai ir vairāk nekā 200 metāllūžņu pieņemšanas punkti dažādos Ukrainas reģionos. Pēc biznesa izdevuma "Forbes" datiem, "KVV Group" 2011.gadā tika minēta kā 40.lielākais uzņēmums Ukrainā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)