Banner 980x90

"Ekspress Ādaži" paaugstinās biļešu cenas par aptuveni 15%; tarifus vienādos visā Latvijā

Foto: Saulkrasti24.lv
Foto: Saulkrasti24.lv

Pasažieru pārvadātājs SIA "Ekspress Ādaži" no 1.oktobra par vidēji 15% plānojis celt autobusu biļešu cenas, liecina informācija kompānijas mājaslapā.

Piemēram, par biļeti uz Ādažiem turpmāk 1,15 eiro vietā būs jāmaksā 1,30 eiro, bet uz Carnikavu 1,30 eiro vietā - 1,60 eiro. Tāpat uz Vangažiem 1,30 eiro vietā būs jāmaksā 1,60 eiro.

Jau iepriekš ziņots, ka, sākot ar 1.septembri, sākta reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifu vienādošana un pirmās izmaiņas paredzētas Bauskas, Tukuma un Aknīstes novadā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Septembra vidū jaunie tarifi tiks ieviesti vairākos Vidzemes un Zemgales plānošanas reģiona novados. Savukārt Rīgas, Kurzemes un Latgales plānošanas reģionā tarifu izlīdzināšanas process tiks sākts ne ātrāk kā oktobrī.

Ņemot vērā, ka autobusa biļetes cena būs atkarīga no pasažieru mērotā attāluma un patlaban Latvijas reģionos tarifi ir krasi atšķirīgi, braukšanas maksas vienādošanas rezultātā būs posmi, kuros tā paliks nemainīga, samazināsies vai nedaudz palielināsies, skaidro ATD. Vienādojot sabiedriskā transporta tarifus, iedzīvotāji par braucienu sabiedriskajā transportā maksās pēc vienādiem principiem neatkarīgi no vietas, kur tie atrodas.

Ņemot vērā, ka reģionālajā maršrutu tīklā ir ap 7600 reisu ar vairāk nekā 6000 pieturvietu, lai noskaidrotu, par cik centiem mainās biļetes cena, braucot līdz katrai no šīm pieturvietām, direkcija aicina iedzīvotājus sazināties ar attiecīgo pasažieru pārvadātāju uzņēmumu vai Autotransporta direkciju, rakstot uz e-pastu "atd@atd.lv", sociālajos tīklos "Twitter" un "Facebook" vai zvanot pa tālruni 67686499 un 67502869.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)