Banner 980x90

"NP Foods" pievieno "Latfood"

Vadošais plaša patēriņa zīmolu preču uzņēmums Ziemeļvalstīs un Baltijas valstu reģionā - "Orkla" - veic strukturālas izmaiņas "Orkla" piederošajos uzņēmumos Latvijā, kuru mērķis ir izveidot divas spēcīgas uzņēmumu grupas, nodalot dzērienu ražošanu no saldumu un uzkodu ražošanas. AS "Latfood" tiks pievienots SIA "NP Foods", tādējādi nostiprinot saldumu un uzkodu līderpozīcijas Latvijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informēja "NP Foods" komunikācijas direktore Dana Erciņa-Užāne, līdz šī gada beigām SIA "NP Foods" investēs vairāk nekā 2 miljonus "Laima" un "Staburadze" ražošanas procesu modernizācijā - esošo iekārtu modernizācijā, procesu pilnveidē un kvalitātes nodrošināšanas pasākumos. Uzņēmums turpinās darbu pie jaunu produktu kategoriju izstrādes, kā arī esošā produktu portfeļa pilnveides.

"Līdz ar "NP Foods" un tās meitas uzņēmumu iegādi "Orkla" grupu Latvijā pārstāv divi uzņēmumi, kuri nodarbojas ar sulu un dzērienu pārdošanu. Lai pilnībā orientētos uz radniecīgām produktu kategorijām, kurās mēs jau esam spēcīgi, apvienotu spēkus sīvas konkurences apstākļos un radītu lielāku vērtību pircējiem, esam nolēmuši nodalīt dzērienu ražošanu no saldumu un uzkodu ražošanas," skaidro Eriks Smits-Hansens, SIA "NP Foods" valdes priekšsēdētājs.

Izmaiņas stāsies spēkā no šī gada 1.oktobra, kad AS "Latfood" uzņēmuma vadība, ražotnes, darbinieki un produktu portfelis tiks pievienoti SIA "NP Foods". "NP Foods" produktu protfeli veidos "Laima", "Staburadze", "Kalev", "Ādažu" un "Taffel" zīmoli. Savukārt viens no līdzšinējiem SIA "NP Foods" uzņēmumiem AS "Gutta" tiks pievienots SIA "Spilva", kļūstot par vienu no lielākajiem pārtikas un dzērienu ražotājiem Latvijā. AS "Gutta" uzņēmuma vadība, ražotnes, darbinieki un produktu portfelis tiks nodota SIA "Spilva" no šī gada 1.oktobra.

"Pateicoties izmaiņām, mēs kļūsim efektīvāki un profesionālāki jomā, kuras pārzinām vislabāk - saldumu, cepumu un uzkodu piedāvāšanā mūsu pircējiem. Mēs kļūsim par vēl pievilcīgāku un nozīmīgāku partneri mūsu piegādātājiem un klientiem, kā arī par labāku darba devēju, pastāvīgi investējot savu cilvēku profesionālajā izaugsmē. Visbeidzot - mēs varēsim vēl precīzāk izprast pircēju vēlmes un piedāvāt augstākās kvalitātes produktus mūsu produktu kategorijās," papildina Eriks Smits-Hansens.

AS "Laima" tāpat kā AS "Staburadze", AS "Gutta", SIA "Staburadze konditoreja", SIA "Saldumu tirdzniecība" un SIA "NP Logistics" ir SIA "NP Foods" grupas uzņēmumi. Kā ziņots, šī gada 11.martā noslēdzās norvēģu koncerna Orkla un kompānijas "NP Foods" apvienošanās darījums, norvēģiem iegādājoties "NP Foods" piederošos uzņēmumus AS "Laima", AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", SIA "Staburadze konditoreja", SIA "Saldumu tirdzniecība", SIA "NP Logistics", UAB "Margiris" un SIA "Detente".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)