Banner 980x90

"Nekā lieka" mašīnu palīdzēja stumt gan vecmāmiņas, gan lietuvieši

Jaunieši, kas pagājušā nedēļā piedalījās savdabīgā ekspedīcijā, stumjot auto uz Salacgrīvu, ir izturējuši līdz galam un veiksmīgi atgriezušies Rīgā, pilni ar pozitīviem iespaidiem un jaunām atziņām.

Pagājušajā nedēļā kustības "Nekā Lieka" (nekalieka.lv) aktīvisti, starp kuriem divi bija zemo cenu mobilo sakaru operatora SIA ZetCOM (tirgū darbojas ar "Amigo" zīmolu) darbinieki, veiksmīgi nokļuva uz Salacgrīvā notiekošo festivālu "Positivus", gandrīz četras dienas stumjot mašīnu, kas piekrauta ar nevajadzīgām lietām, tā simboliski demonstrējot, cik daudz lieka mēs ikdienā mēdzam nest sev līdzi.

Ceļā uz Salacgrīvu jaunieši satikuši daudz atsaucīgu cilvēku, kas palīdzējuši gan stumt auto, gan uzmundrinājuši ar dziesmām, kā arī pacienājuši ar līdzpaņemto ēdienu un ūdeni. Ierodoties Salacgrīvas novadā, viņus sveica Svētciema ciema vecākais Uldis Apsītis, kurš jauniešu ieceri novērtēja ļoti pozitīvi un laipni piedāvāja jauniešiem savu atbalstu, tai skaitā arī naktsmājas. Tomēr visas ekspedīcijas laikā "Nekā lieka" aktīvisti un biedri bija nolēmuši naktis pārlaist vienkāršības garā, tāpēc naktsmājas laipni atteica. Daudzi ceļā un festivālā satiktie cilvēki izteica vēlmi nākamgad pievienoties šāda veida "svētceļojumā" uz "Positivus", ja tāds notiks.

"Visa garā ceļa laikā mēs saņēmām tikai pozitīvas atsauksmes, neviens nedusmojās par to, ja mēs dažbrīd aizšķērsojām ceļu. Mūs sajūsmināja un iedvesmoja cilvēku atsaucība, iesaistījās pat vecmāmiņas, palīdzot mums stumt auto un cienājot ar konfektēm. Arī daudzi garāmbraucošie piedāvāja palīdzēt stumt, bet mēs atteicām, jo vēlējāmies šo pārbaudījumu paveikt pašu spēkiem līdz galam. To arī izdarījām, un mūsu ekspedīcijas gaitā nonācām pie daudzām vērtīgām atziņām – gan par to, ka būtiskākais jebkurā situācijā ir cilvēki, kas ir blakus, nevis liekas mantas, kam mēs bieži vien pārāk pieķeramies. Tāpat nonācām pie atziņas, ka ir jāatbrīvojas ne tikai no liekām lietām, bet arī no nevajadzīgām un traucējošām īpašībām, piemēram, augstprātības, egoisma, dusmām un savtīguma. To palīdzēja saprast arī visi ceļā sastaptie sirsnīgie cilvēki," stāsta viena no divām drosmīgajām ekspedīcijas meitenēm – "Amigo" komandas pārstāve Krista Brutāne.

"Brīdī, kad atklājās, ka beigušies pārtikas krājumi, bet līdz nākamajam veikalam ir vismaz 20km, izpalīdzēja mūsu kaimiņvalsts pārstāvji no Lietuvas, kas atdeva mums savas pēdējās sviestmaizes un ūdeni. Par šo nesavtību mēs nevarējām palikt parādā un pretī uzdāvinājām pannu no līdzi paņemtajām liekajām lietām. Kopumā uz "Positivus" aizstūmām vairāk nekā 80 lietas, kuras kā liekas bija minējuši iepriekš satiktie cilvēki "Summer Sound" festivālā. Nonākot galā, mēs par visiem simts procentiem varam apgalvot, ka fēns, lokšķēres un mikroviļņu krāsns tik tiešām festivālos un ceļā uz tiem ir absolūti lieki," apgalvo "Amigo" projektu komandas līderis un dedzīgs patieso vērtību aizstāvis Jānis Leimanis.  

Tieši Jānis bija auto stumšanas idejas autors, turklāt viņam izdevās ar šo ideju aizraut arī uzņēmuma vadītāju. "Jānis vērsās pie manis ar šo trako un nenoliedzami lielisko ideju, un man nebija ilgi jādomā, lai piekristu viņa ieceri atbalstīt. "Amigo" ir biedrības "Nekā lieka" atbalstītāji jau kopš biedrības dibināšanas brīža, jo biedrības sludinātās vērtības saskan ar "Amigo" filozofiju un būtību. Mēs piedāvājam klientiem pamatpakalpojumus, ļaujot izvairīties no pārmaksāšanas par liekiem pakalpojumiem, ko viņi ikdienā neizmanto. Ekspedīcijā lieti noderēja vecā "Amigo" automašīna, kuru tad piešķīrām jauniešiem ekspedīcijas idejas realizēšanai. Visu ekspedīcijas laiku visa "Amigo" komanda aktīvi sekoja līdzi tam, kā mūsu kolēģiem klājas, un bija gatava palīdzēt, ja tas būtu nepieciešams. Taču izrādījās, ka liela apņēmība, dedzība un ticība idejai bija galvenais, kas bija nepieciešams jauniešiem, lai sasniegtu galamērķi, ar ko arī viņus apsveicu," norāda SIA ZetCOM valdes priekšsēdētājs Artūrs Freimanis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)