Banner 980x90

Kas ir aizsargžalūzijas un kāpēc ar tām aprīkot savu īpašumu

To, kas ir žalūzijas, noteikti zina visi. Visticamāk, ka daudziem mājās un darbā pie loga ir žalūzijas, ko izmanto, lai noēnotu telpu saulainā laikā vai vakarā radītu istabā privātāku gaisotni. Bet vai zināt, kas ir aizsargžalūzijas jeb ārējās žalūzijas un ar ko tās atšķiras no parastajām žalūzijām?

Aizsargžalūzijas no parastajām žalūzijām atšķiras ar to, ka:
• tās tiek stiprinātas ēkas ārpusē – pie fasādes;
• tām visbiežāk ir izturīgas alumīnija lameles;
• tām var būt regulējams lameļu leņķis;
• tās piemērotas gan logiem, gan stikla fasādēm;
• tās ir piemērotas dažādiem laika apstākļiem.

Aizsargžalūzijas Latvijā vēl nav kā ierasts risinājums ēku aprīkošanā, bet šo žalūziju popularitāte arvien pieaug, tās izvēlas gan uzņēmēji biroju ēkām, gan ģimenes saviem privātīpašumiem. Tiek novērtētas plašās priekšrocības, ko iespējams izbaudīt, uzstādot logu un stikloto fasāžu ārpusē aizsargžalūzijas.

Būtiskākās priekšrocības, ko nodrošina aizsargžalūzijas
• Atvēsina telpu bez kondicioniera
Viena no galvenajām aizsargžalūziju funkcijām un priekšrocībām ir spēja uzturēt telpas vēsas bez kondicioniera. Gada siltajā sezonā tieši kondicionieris ir tas, kas glābj no telpu uzkaršanas un palīdz saglabāt optimālu temperatūru, bet kondicionieris var radīt riskus veselībai, kā arī ir jātērē līdzekļi tā regulārai apkopei, jāmaksā par elektrību, ko tas patērē samērā daudz. Aizsargžalūzijas aiztur siltumu ārpus telpas, pasargājot to no uzkaršanas.

• Ļauj kontrolēt saules gaismas un siltuma iekļuvi telpā
Aizsargžalūzijām ir regulējamas lameles, ar kuru palīdzību mainot lameļu leņķi, var kontrolēt to, cik daudz gaismas un siltuma iekļūst telpā, lai nodrošinātu vēlamo komfortu tiem cilvēkiem, kuri tur uzturas, strādā, atpūšas vai guļ. Ja parastās žalūzijas uzkarst no saules un ārējā siltuma, tālāk sildot arī pašu telpu, tad aizsargžalūzijas ir barjera jau ēkas ārpusē, neļaujot siltumam un gaismai nonākt uz stikla un tālāk.

• Nekrājas putekļi, kas bojā mikroklimatu telpā
Gan kondicionieris, gan parastās žalūzijas ir papildu objekti, uz kuriem telpā var krāties putekļi, kas bojā mikroklimatu un var veicināt alerģijas, pazemināt darbaspējas. Izmantojot aizsargžalūzijas, šādu risku nav, jo tās ātrodas ēkas ārpusē.

• Mazina siltuma zudumus no telpas ziemā
Ja vasarā aizsargžalūzijas palīdz uzturēt telpas vēsas, tad ziemā tās palīdzēs mazināt siltuma izkļūšanu no telpas. Zinām taču, ka logi un citas stiklotās konstrukcijas ir vieni no galvenajiem siltuma zudumu ceļiem. Tāpēc, ja ārpusē ir aizsargžalūzijas, siltuma zudumi būs daudz mazāki.

• Pamanāmi ekonomiskie ieguvumi
Aizsargžalūziju uzstādīšana ēkai var samazināt tās uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas. Var samazināties elektrības rēķins, apkures izmaksas un citi izdevumi, jo vairs nevajadzēs, piemēram, apkopt kondicionieri, varēs samazināt apsildes jaudu.
Pieejami dažādi žalūziju kontroles mehānismi

Ārējās žalūzijas un to vadības mehānismu iespējams pielāgot katra klienta un ēkas vajadzībām, jo pieejami dažādi kontroles mehānismu veidi. Aizsargžalūzijas iespējams regulēt manuāli, ar sienas pogu, tālvadības pulti vai pat uzstādīt automatizētu vadību jeb "gudrās mājas" risinājumu, kas regulēs žalūzijas, balstoties uz meteoroloģisko staciju datiem.

Kur meklēt aizsargžalūzijas
"Ripo-Baltic" ir viens no vadošajiem uzņēmumiem Latvijā, kas saviem klientiem viņu īpašumu aprīkošanai piedāvā aizsargžalūzijas. Tās pieejamas dažādos izmēros, iespējams pielāgoties klienta īpašuma specifikai un vajadzībām. Pieejama arī plaša krāsu un formu izvēle. Protams, tiek izmantoti tikai augstas kvalitātes materiāli, kas garantē, ka tās uzticami kalpos daudzus gadus, nedeformēsies, tās neietekmēs laika apstākļi. Visas "Ripo-Baltic" aizsargžalūzijas varat apskatīties un arī pasūtīt internetā: https://ripo-baltic.com/arejas-zaluzijas-3

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)