Banner 980x90

Jaunās administratīvo teritoriju robežas pieejamas atvērto datu formātā

Latvijas Atvērto datu portālā data.gov.lv un Valsts vienotajā ģeoportālā geolatvija.lv ir publicēti atvērtie dati, kas satur Administratīvo teritoriju robežas no 2021. gada 1. jūlija. Datus sagatavojusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Valsts zemes dienestu.

Informācijas pieejamība atvērto datu veidā ir noderīga gan sabiedrībai, gan valsts pārvaldei. Tā dod iespēju ikvienam izmantot pakalpojumus, kas balstīti uz ticamiem datiem. Uzņēmumi, kas nodarbojas ar ģeotelpiskās informācijas sistēmu attīstību administratīvo teritoriju robežas var integrēt savos produktos, piemēram, populārās navigācijas lietotnēs, jo datus var viegli integrēt jebkurā kartē. Atvērtie dati noderēs arī mērniekiem un būvniekiem, kas īsteno projektus pie pašvaldību robežām.

Administratīvo teritoriju robežas no 2021. gada 1. jūlija ir aplūkojamas Valsts vienotajā ģeoportāla geolatvija.lv kartes pārlūkā.

Robežu ģeotelpiskie dati vektordatu formātā, izmantošanai ar ģeogrāfiskajām informācijas sistēmām, ir pieejami lejupielādei Latvijas Atvērto datu portālā

Vienlaikus ģeotelpiskie dati ir pieejami Valsts vienotajā portālā geolatvija.lv, kā skatīšanās tīmekļa pakalpe (WMS), lejupielādes tīmekļa pakalpe (WFS) un lejupielādes datne vektordatu formātā, izmantošanai ar ģeogrāfiskajām informācijas sistēmām.

Kopumā Latvijas Atvērto datu portālā data.gov.lv sabiedrībai pieejamas 455 atvērto datu kopas, piemēram, dati par reģistrētiem uzņēmumiem, valsts iepirkumiem, epidemioloģisko situāciju, transporta kustības saraksti, darba sludinājumi, dati par aizsargājamām dabas teritorijām, statistika par iedzīvotājiem, pašvaldībām, būvniecības nozari un daudzām citām tēmām.

Atvērto datu pieeju var attiecināt uz visu informāciju, kas nav īpaši aizsargājama un kuru valsts iestāde var publicēt, piemēram, statistiku, ģeotelpisko informāciju, pētījumu tabulas, valsts reģistru publiskās daļas u.c. Atvērtie dati ir pieejami bez maksas un ierobežojumiem, datus var lejupielādēt un automātiski apstrādāt, sabiedrība no tiem var veidot jaunus pētījumus, produktus un pakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)