Banner 980x90

Interneta veikals 1a.lv – Tavs palīgs lieliskam Lieldienu piknikam

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lieldienas vairs nav aiz kalniem, tāpēc aktuāls kļūst jautājums par to, kā šos svētkus atzīmēt. Ja Lieldienas vēlies pavadīt draugu un ģimenes lokā svaigā gaisā, pikniks ir labākā izvēle, taču kā tam sagatavoties? Par to vairāk – rakstā, kuru sagatavojis interneta veikals 1a.lv!

Bez kā nevar iztikt kārtīgs Lieldienu pikniks?
Ar ko Tev asociējas vārds pikniks? Katram droši vien ir atšķirīgas asociācijas – sākot ar gardu maltīti un beidzot ar dārza spēlēm. Pareizās atbildes gan uz šo jautājumu nav, tāpēc esam sagatavojuši vairāku lietu sarakstu, bez kurām, mūsuprāt, īsts pikniks nav iedomājams.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Garda maltīte – pamatu pamats
Lieldienu pikniks ir lieliski piemērots, lai atklātu grilēšanas sezonu, tāpēc jau laikus iemarinē (vai, ja ar gastronomiskajām izdarībām esi uz Tu – iegādājies) svaigu gaļu. Taču, lai gaļu varētu pagatavot, vajadzēs vai nu malku un ugunskura vietu, vai arī dārza grilu.

Neiztikt, protams, arī bez svaigiem salātiem, kas var kalpot kā labs starteris vai arī papildinājums salīdzinoši sātīgajai un treknajai gaļai. No salātiem, kuros ir sastāvdaļas, kas varētu ātri sabojāties, piemēram, majonēze vai vārīta desa, gan labāk izvairies, it īpaši, ja termometra stabiņš jau rāda padsmit grādus virs nulles un līdz piknika vietai jāmēro salīdzinoši garš ceļš. 

Nākamā pozīcija – dzērieni un uzkodas. Piknikā noteikti iederēsies svaiga sula un ūdens ar tajā sagrieztām citrusaugļu šķēlītēm un piparmētru, savukārt alkohols – tā jau ir katra paša izvēle. Savukārt, runājot par uzkodām, – šeit vari dot vaļu fantāzijām. Viens no variantiem – paskaties, kādas opcijas piedāvā populārākie recepšu portāli, ierakstot meklētājlodziņā vārdu uzkodas; vai arī, ja kāda no uzkodām Tev padodas īpaši labi, pagatavo to pats. Un, lai gan vieglākā opcija ir ieskriet lielveikalā un iepirkumu grozā iemest dažas čipsu un cepumu pakas, noteikti būsi priecīgāks, ja uzkodas tomēr sagatavosi pats – būs gan gardāk, gan veselīgāk un gan jau arī komplimenti no draugiem un radiem neizpaliks. Taču, lai pēc piknika nevajadzētu ķēpāties ar netīro trauku kaudzi, labāk izvēlies vienreizlietojamos traukus – jā, sanāks nedaudz dārgāk, bet daži eiro noteikti atsvērs ērtības!

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Bez mēbelēm neiztikt
Vai dārzā jau ir skaista lapene ar jumtu, galdu un soliem? Tādā gadījumā šo paragrāfu vari izlaist. Bet, ja dārzā mēbeļu nav, jāizvēlas kāds no diviem variantiem – vai nu jāimprovizē un jācenšas mēbeles radīt pašam, piemēram, uz paletēm uzliekot kādu pamatīgāku dēli un par krēsliem izmantojot bluķīšus, vai arī, ja ar šādām darbībām neesi uz Tu – jāiegādājas dārza mēbeles. Pats pamats ir galds un krēsli, taču labs ilgtermiņa ieguldījums ir arī kārtīga dārza nojume, zem kuras iespējams patverties no mūsu platuma grādos tik mainīgajiem laikapstākļiem – vēja brāzmām un nokrišņiem. Īpašai ērtībai un komfortam noderēs arī šūpuļkrēsli, lai atpūstos gluži kā Rozamundes Pilčeres romānu ekranizējumos!

Savukārt, lai piknika norises vieta izskatītos svinīgāk, parūpējies arī par dekorācijām, piemēram, papīra trīsstūrīšu virtenēm.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Pēc maltītes laiks izkustēties!
Nereti pēc tam, kad maltīte aizvadīta, piknikā iestājas neveikla pauze, un klātesošo sejās parādās jautājums – "ko darīt tālāk?". Šāda situācija izpaliks, ja būs padomāts par kādām aktivitātēm. Šeit iespēju ir gana daudz – sākot ar rāmu kāršu spēli un beidzot ar akrobātiskām piruetēm uz batuta. Kādas ir alternatīvas? Daudz un dažādas; lūk, dažas no tām:
• dārza boulings;
• krokets;
• petanka;
• badmintons;
• dažādas stratēģiju un vārdu spēles.

Pirms izvēlies spēles, ņem vērā, kas pikniku apmeklēs, un centies izdarīt tā, lai jautri būtu visiem – gan pašiem mazākajiem un aktīvākajiem, gan arī gados vecākajiem piknikotājiem.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Daži sīkumi, kas pikniku padarīs ērtāku un patīkamāku
Reizēm pikniku var izglābt dažas it kā pavisam nenozīmīgas lietas. Lai tās nepaliktu mājās, dodoties uz dārzu vai citu piknika vietu, esam sastādījuši sarakstu, pēc kura vadīties, krāmējot piknika grozus:
• pledi, spilveni un / vai polsteri dārza mēbelēm – noderēs, lai atpūta būtu komfortabla un piknika laikā nevienam nebūtu jāsalst;
• pretodu līdzeklis un aptieciņa – lai piknika laikā nevajadzētu to vien darīt kā domāt par atbrīvošanos no odiem un citiem knišļiem, paņem līdzi pretodu līdzekli, kā arī aptieciņu – ja nu kāds savainojas;
• atkritumu maisi – pēc tam, kad pikniks beidzies, visus pārpalikumus un iepakojumus nepieciešams savākt, bet par to pirms piknika padomā vien retais;
• bezvadu skaļruņi – lai piknikam piešķirtu īpašu atmosfēru, mūzika var lieti noderēt. Ar telefona skaļruņu jaudu, visticamāk, nepietiks, bet bezvadu skaļruņi būs pašā laikā.

Ja arī Tu uzskati, ka Lieldienas un pikniks ir ļoti laba kombinācijā, ielūkojies, ko Tev var piedāvāt interneta veikals www.1a.lv – šeit atradīsi visu nepieciešamo, lai pikniks izdotos uz visiem simts!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)