Banner 980x90

Iedzīvotāju saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām augusi par 90%

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv

Iedzīvotāju saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām gada pirmajā nedēļā pieaugusi par 90,9%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopumā pie mediķiem ambulatorajās iestādēs vērsušies 983,7 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju.

SPKC speciālisti gan norāda, ka pacientu vēršanās ambulatorajās monitoringa iestādēs akūto augšējo elpceļu infekciju gadījumos pagājušajā nedēļā bijusi līdzīga iepriekšējās sezonas rādītājiem šajā laika periodā.

Joprojām ar augšējo elpceļu infekcijām visvairāk slimojuši bērni līdz četru gadu vecumam. Saslimstība šajā vecuma grupā, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, pieaugusi aptuveni par trešdaļu.

Savukārt vecuma grupā no četriem līdz 14 gadiem un vecuma grupā no 15 līdz 64 gadiem saslimstība pieaugusi aptuveni divas reizes.

Augstāka nekā vidēji Latvijā saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām reģistrēta Daugavpilī, Jūrmalā un Rīgā. Tikmēr viszemākā saslimstība jau vairākas nedēļas saglabājas Rēzeknē. Kopumā gan saslimstība pieaugusi visās monitoringā iekļautajās pilsētās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)