Banner 980x90

Gaidāms ģimenes pieaugums – ko nepieciešams sagādāt mazulim

Topošajiem vecākiem līdz mazuļa dzimšanai ir jāparūpējas, lai bērns mājās ienāktu drošā, ērtā un viņa vajadzībām pielāgotā vidē. Tas nozīmē, ka ir jāsagādā diezgan daudz lietu, kas nepieciešamas mazuļa komfortam.

 

Obligātais minimums, kas jāsarūpē mazulim
Bērnu preču ražotāji piedāvā ļoti plašu klāstu ar lietām, ko vecāki var iegādāties, bet ne viss ir nepieciešams. Lūk, pats pamatu pamats jeb obligātais minimums, kas ir jāsagādā, lai mazulis būtu aprūpēts un drošībā jau no pirmās dzīves dienas. 
Gultiņa. Katram jaundzimušajam nepieciešama sava guļvieta. Neskatoties uz to, ka diezgan bieži pirmajos mēnešos bērns var gulēt blakus vecākiem, viņam vienalga ir vajadzīga sava guļvieta. Tā var būt klasiskā redeļu gultiņa, ko varēs izmantot diezgan ilgi, vai arī šūpulītis. Vēl variants pirmajos mēnešos var būt pie vecāku gultas stiprināma mazāka un pārvietojama gultiņa. Protams, jāsagādā arī ērts matracītis un gultas veļa.
Ratiņi. Arī bez ratiņiem noteikti nevarēs iztikt, jo bērniņš ir jāved pastaigās, viņam nepieciešams svaigs gaiss. Ratiņu izvēle veikalos arī ir ļoti plaša. Galvenais, lai tie atbilst ģimenes vajadzībām un apstākļiem, kuros tiks izmantoti.
Drēbītes. Zīdaiņu drēbītes ir obligāti sagādājamo lietu sarakstā. Ticiet, ka pirmajos mēnešos bērniņu nāksies pārģērbt diezgan bieži, tāpēc noderēs vairākas drēbju kārtas. Protams, jāsarūpē arī gadalaikam atbilstošas virsdrēbes, kombinezons. Tomēr jāatceras, ka bērns aug ātri, pārāk pārspīlēt ar drēbīšu daudzumu arī nevajadzētu.
Higiēnas preces. Obligāti jāsagādā mazulim autiņi, salvetes un citas higiēnas preces. Lietot vienreiz izmantojamās autiņbiksītes vai mazgājamās – tā jau ir vecāku izvēle. Katram variantam ir savas priekšrocības. Var arī kombinēt abus variantus.
Autosēdeklītis. Tā ir lieta, bez kuras jūs ar zīdaini no slimnīcas mājās nelaidīs, jo bērniņu automašīnā drīkst pārvadāt tikai autokrēsliņā. Tāpēc jau laikus jāpadomā par tā iegādi.

Lietas, kas var atvieglot ikdienu ar mazuli
Protams, ar šo obligāto lietu sarakstu jūsu pirkumi noteikti nebeigsies. Būs tādas lietas, ko iegādāsieties pakāpeniski un tad, ja būs pēc tām vajadzība. Ražotāji piedāvā daudzas lietas, kas var jaunajiem vecākiem būt noderīgas. Te dažas no tām.
Rācija. Ja māja ir vairākos stāvos, ja mazuļa guļvieta ir tālu, piemēram, no vannasistabas vai virtuves, tad noderīga būs rācija, kas ziņos, ja bērns ir pamodies un raud. Tas vecākiem sniegs nedaudz lielāku brīvību un mierīgāku prātu, kamēr viņi ātri padara citus ikdienā aktuālos darbus – pagatavo ēst, uzkopj vai izbauda mirkli dušā. 
Nakts lampiņa. Lai nakts laikā būtu vieglāk apraudzīt bērnu, pabarot un aprūpēt, noderēs nakts lampiņa, kas nav pārāk spoža, bet tajā pašā laikā ļauj labi darboties telpā bez lielā apgaismojuma, kas var iztraucēt miegu un radīt grūtības pēc tam atkal iemigt. 
Piena pumpis. Lai mamma nebūtu vienīgā, kas var veikt pilnvērtīgu mazuļa aprūpi, labs palīgs būs piena pumpis, ar kura palīdzību varēs sagatavot piena krājumus. Bērnu ar pudelīti varēs pabarot arī jebkurš cits, kuram uzticēta pieskatīšana.
Slings vai ergosoma. Zīdainis lielu daļu laika vēlas pavadīt vecākiem uz rokām. Lai šo procesu padarītu ērtāku, var izmantot slingu vai ergosomu. Vecākiem rokas būs brīvas, lai paveiktu kādu darbiņu. Tas noderēs arī ceļojumos vai pastaigās.

Pirkt jaunu vai lietotu
Domājot par to, kā sagādāt visu zīdainim nepieciešamo, aktuāls arī kļūst jautājums – pirkt jaunu vai skatīties arī uz lietotām precēm? Tas noteikti atkarīgs gan no pieejamā budžeta, gan attieksmes pret lietotām mantām. Bērni ļoti maz nolieto sev vajadzīgās preces, tāpēc tās var būt ļoti labā stāvoklī. Kāpēc gan nepirkt mazlietotu un neietaupīt naudu, ko tāpat vajadzēs vēl daudzām citām lietām? Galvenais, lai prece ir droša mazuļa veselībai, nav bojāta. Īpaši tas attiecas uz autokrēsliņu. Ja ir iespēja, to gan labāk iegādāties jaunu.

Izmantojiet arī internetā veikalus
Grūtniecei staigāt pa veikaliem un iepirkties var nebūt tā vieglākā nodarbe. It īpaši, ja visa nepieciešamā sagāde ir atstāta uz pēdējiem mēnešiem. Tad labs palīgs var būt interneta veikali, kur plašā klāsta pieejamas arī preces mazuļiem. Interneta veikalos varat iegādāties ne tikai pirmās nepieciešamības preces mazuļiem, bet arī rotaļlietas, dažādus palīgrīkus ikdienai ar mazuli. Interneta veikalā to visu izpētīt ir daudz ērtāk. 

Dažādas preces mazuļiem lielā klāstā var atrast e-veikalā "XS Rotaļlietas": https://www.xsrotallietas.lv/preces/mazuliem.html.

Neaizmirstiet par dzemdību somu
Plānojot budžetu un pirkumus, noteikti nedrīkst aizmirst par tik svarīgu lietu kā dzemdību soma un tās saturs. Par to, kam jābūt dzemdību somā, var uzzināt ārstniecības iestādē, kur plānots dzemdēt. Saraksts var atšķirties, jo dažviet kaut ko nodrošina uz vietas, citā vietā nē, tāpēc jāņem līdzi. Dzemdību somu labāk nokomplektēt laikus, jo mazulis var arī nākt pasaulē ātrāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)