Banner 980x90

Carnikavā un Ropažos pirmsskolas pedagogiem sola maksāt 800-1006 eiro par likmi

Ilustratīvs foto/ Foto: Saulkrasti24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Saulkrasti24.lv
Carnikavas un Ropažu novados pirmsskolas pedagogiem sola maksāt 800-1006 eiro par likmi, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Vanaga skaidroja, ka no 119 pašvaldībām kopumā 85 ir informējušas par savām iespējām no septembra maksāt pirmsskolas pedagogiem 620 eiro par likmi. Vairums sola nodrošināt pirmsskolas pedagogiem tieši šādu atalgojumu.

Vēl deviņas skaidrojušas, ka varēs maksāt 680 eiro par likmi, bet no 800 līdz 1006 eiro par likmi sola Carnikavas un Ropažu pašvaldību pedagogiem.

Pagaidām vienīgā pašvaldība, kas informējusi, ka nevārēs jau šogad nodrošināt pirmsskolas pedagogiem 620 eiro lielu atalgojumu, ir Zilupe.

Vēl 34 pašvaldības nav informējušas arodbiedrību par saviem plāniem.

Kā ziņots, šodien notiks LIZDA padomes sēde, kurā tiks lemts par iespējamām turpmākajām rīcībām saistībā ar pedagogu darba samaksas reformu. Līdz šai sēdei arodbiedrība lūdza pašvaldības informēt par savām iespējām palielināt pirmsskolas pedagogu atalgojumu jau no jaunā mācību gada sākuma.

Ministru kabinets 5.jūlijā apstiprināja pedagogu atalgojuma jauno modeli, kurā iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)