Banner 980x90

Banketu zāles – kā izvēlēties piemērotāko?

Foto: Pixabay.com / mosiunterwegs
Foto: Pixabay.com / mosiunterwegs
Banketi, īpašas svinības vai vienkārša radu un draugu satikšanās – ir svarīgi atrast īsto telpu katram no vēlamajiem pasākumiem. Vai arī Jūs plānojat rīkot banketu, bet trūkst padomu par to, ko der atcerēties, lai atvieglotu rīkošanas procesu? Turpiniet lasīt rakstu un uzziniet, kā norit banketu rīkošana, ko der ievērot, kam pievērst īpašu uzmanību un kādas banketu zāles izvēlēties!

Banketi iegūst arvien lielāku popularitāti cilvēku vidū, jo svētku svinēšana – tas saista ikvienu! Cilvēku patika pret labu pārtiku, ēdieniem un īpašu atmosfēru ir ļāvusi banketiem kļūt par svarīgiem pasākumiem. Bet kā banketu padarīt unikālu un cik ļoti to var ietekmēt tieši banketu zāles? Par to raksta turpinājumā!

Sāciet ar plānu!
Visa pamatā ir strukturēta un pārraudzīta pasākuma plānošana. Lai banketi izdotos, nepieciešams ieguldīt laiku un pūles, kā arī izdomu. Kad esat nolēmis rīkot banketu, izveidojiet plānu, kas atvieglos rīkošanas procesu! Kas šajā plānā ietilpst?

Izmaksas
Budžeta plānošana un loģiska, pamatota sadale ir būtisks noteikums, lai bankets izdotos. Galvenokārt izmaksas veidos:
• banketu zāles īre;
• ēdiens un dzērieni;
• izklaide. 

Taču ar to nebūt nebeidzas izmaksas, tās krietni palielina arī:
• dekorācijas;
• samaksa pasākuma vadītājiem un viesmīļiem;
• apdrošināšana.

Izrēķiniet, cik lielu ieguldījumu prasa banketa rīkošana, un sadaliet budžetu pa konkrētām jomām. Tas ļaus vēlāk pārvaldīt katru sadaļu atsevišķi.

Mērķis
Banketi parasti tiek rīkoti ar vienu mērķi – lai atzīmētu kādu konkrētu notikumu, sasniegumus vai panākumus. Nereti tas ļauj satikties dažādiem cilvēkiem ar vienotām interesēm vai nodarbošanos. Galvenokārt banketus rīko, lai:
• apvienotu konkrētas organizācijas, kluba darbiniekus un galvenos klientus;
• svinētu svētkus, piemēram, Ziemassvētkus;
• atzīmētu dzimšanas dienu vai saderināšanos;
• vāktu līdzekļus labdarībai.

Atcerieties! Ir svarīgi šo nosprausto mērķi atspoguļot visa banketa gaitā – no ielūguma līdz pat noslēguma runai vai izklaidei!
Foto: Baltvilla.lvFoto: Baltvilla.lv



Norises vieta – banketu zāles
Īpaša uzmanība jāvērš tieši telpai, kurā norisināsies pasākums. Banketu zāles izvēle jāizdara, vadoties pēc dažādiem noteikumiem, galvenokārt:
atbilstības pasākuma mērķim un tematam – jāatceras, ka pasākuma vieta attēlo pašu banketu. Ja ieplānots pasākums, kurā viesi būs tērpušies vakarkleitās un smokingos, tad arī banketu zāles izvēle jāpieskaņo šim stilam;
pieejamības – banketu zāles pieejamība ir svarīga Jūsu pasākuma viesiem. Ir svarīgi, lai vieta atrastos izdevīgā vietā pēc iespējas vairāk viesiem, kā arī fakts, ka pie ēkas būtu iespējams novietot visas viesu automašīnas. Pieejamība ir svarīga arī organizētājiem. Ieteicams izvēlēties tādas banketu zāles, kurām viegli piekļūt varēs arī ēdinātāji, dekorētāji u.c. ar banketu saistītās personas;
papildu piedāvājuma – varbūt iespējams nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu? Izpēti piedāvājumu, varbūt kādas banketu zāles piedāvājumā iekļauti kādi bonusi, kas varētu atvieglot banketa norisi! Piemēram, iekļauti ēdināšanas pakalpojumi, izklaide vai iespēja uzticēt darbus banketu zāles īpašnieku izvēlētam uzticamam pasākumu organizētājam. 

Tēma un telpas iekārtojums
Nereti grūtības sagādā tieši tēmas izvēle. Šeit noderēs ideju ģenerēšana un, iespējams, pasākuma organizētāja palīdzība, ja pašiem neizdodas nonākt līdz vēlamam rezultātam. Tēmu lieliski papildināt var ar attiecīgām uzkodām vai dzērieniem, kas lieliski papildinātu arī telpas iekārtojumu un iezīmētu tematiku. 

Ir dažādas ļoti populāras tēmas, ko nereti izvēlas banketu rīkošanas gadījumā, piemēram:
• jūra;
• viduslaiki;
• Ziemassvētki;
• black tie jeb klasiskais stils. 

Banketu zāles iekārtojumā ir svarīgi atcerēties, lai dekorācijas nebūtu par daudz vai par maz. Ir jāatrod zelta vidusceļš, lai telpa izskatītos gaumīga un piemērota izvēlētajai tēmai. Un kā ar galdiņu izvietojumu?

Viesu saraksts
Viesu sarakstu galvenokārt nosaka plānotā banketa mērķis. Atcerieties, ka ir svarīgi pārbaudīt, vai viesu sarakstā ir iekļauta atbilstoša cilvēku grupa un neviens nav aizmirsts. Ieteikumi, ko der iegaumēt, ja bankets ir:
korporatīvs vai ar biznesu saistīts. Jāaicina ikviens biznesa partneris vai darbinieks, neatkarīgi no tā, cik grandiozus notikumus viņš būtu ietekmējis. Tas palīdz saglabāt labas attiecības un saliedēt kolektīvu;
klubu vai organizāciju rīkots. Jāiekļauj visi sadarbības partneri, kā arī bijušie un esoši biedri (ja tas ir kāds klubs, biedrība u.c.);
ar mērķi nopelnīt. Jāpievērš īpaša uzmanība ne tikai viesu sarakstam, bet arī mārketinga aktivitātēm, lai ieinteresētu pēc iespējas lielāku un dažādāku viesu loku. Tāpat neizslēdziet arī iespēju piedāvāt konkrētiem uzņēmumiem iegādāties galdiņu, tādējādi veidojot personīgo saikni ar topošajiem banketa viesiem.

Neaizmirstiet – banketu zāle nedrīkst būt pārāk maza vai liela plānotajiem viesiem, tāpēc pārliecinieties, ka izvēlētās vietas ietilpība ir atbilstoša.

Vadītāji
Atbilstoša pasākuma vadītāja piesaistīšana ir būtiska, jo arī tā liecina par banketa kvalitāti un būtiski var ietekmēt viesu uzskatus par pasākumu. Tieši vakara vadītājs ir tas, kurš saglabā dzīvīgu atmosfēru visa banketa garumā. Viņa uzdevumi ir:
• iepazīstināt viesus ar cilvēkiem, kuri saka uzrunas;
• brīdināt viesus par, piemēram, vakariņu pasniegšanu;
• vadīt izklaides un ar tām iepazīstināt sanākušos;
• atklāt un noslēgt pasākumu, iepazīstināt ar banketa rīkotājiem un atbalstītājiem u.c.

Kādas ir piemērotākās izklaides banketu laikā?

Izklaides
Izklaides iespējas banketu laikā ir neizmērojami daudz, un lielākoties tās ir atkarīgas no Jūsu budžeta. Visbiežāk izvēlas:
• dzīvo mūziku;
• komiķu uzstāšanos;
• burvju mārklinieku vai cirka darbinieku priekšnesumus;
• deju paraugdemonstrējumus.

Iespējams arī šeit varat ietaupīt, izvēloties izdevīgāko banketu zāles variantu, kura piedāvājumā tiek iekļauta kāda izklaide, kas varētu patikt viesiem. 
Foto: Pixabay.com / stokpicFoto: Pixabay.com / stokpic

Ēdienu un dzērienu karte
Ēdieni un dzērieni ir neatņemama sastāvdaļa, tāpēc ir būtiski, lai piedāvājumā būtu pēc iespējas lielāka izvēle, tādējādi ļaujot atrast ko piemērotu ikvienam. Izvēloties ēdinātājus (ja to nepiedāvā banketu zāles īres gadījumā), jāpievērš uzmanība tam, vai:
• ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs iekļauj piedāvājumā arī viesmīļus;
• tiek iekļauti arī trauki un visi galda piederumi;
• galda uzklāšana atbilst vispār pieņemtām prasībām un iekļaujas pasākuma tematikā un telpas noformējumā.

Banketu klāšana ir svarīga sastāvdaļa. Ja esat nolēmis pats gatavot, palīdzēt var Blue Apron. Kas tas ir?

Blue Apron – sagatavo ēdienu banketam pats!
Gatavošana mājās vēl nekad nav bijusi tik patīkama! Lai atvieglotu ēdienu pagatavošanu paša rokām, ļaujot banketa viesiem baudīt brīnišķīgu maltīti, labs palīgs var izrādīties "Blue Apron". "Blue Apron" radīts ar mērķi, lai palīdzētu Jums:
iepazīties ar jaunām receptēm – tas ļaus ne tikai Jums apgūt ko jaunu, bet arī pārsteigs viesus;
gudri izmantot produktus. Vai Jūs zinājāt, ka arvien aktuālāka ir pārtikas atkritumu samazināšana? Izmantojot "Blue Apron" piedāvājumu, noskaidrosiet, kā gatavot gudri;
iegūt vērtīgus padomus no savas jomas profesionāļiem – dažādi ieteikumi par to, kā ātrāk un vieglāk pagatavot maltīti, kādas sastāvdaļas vislabāk izmantot u.c. 

Atcerieties – jo vairāk banketa plānošanas laikā darīsiet pats, nevis piesaistīsiet speciālistus, jo vairāk pieredzes gūsiet, tādējādi ietaupot arī līdzekļus. Plāns, pēc kura vadīties, būs lielisks palīgs organizēšanas posmam. Pēc tā izveides nepieciešams vien izvēlēties visu nepieciešamo – no banketu zāles līdz pat viesu sarakstam! 

Izvēlieties banketu zāles Baltvillā!
Viesnīcā "Baltvilla" iespējams ne tikai baudīt atpūtu ar ģimeni vai draugiem, bet arī rīkot dažādas svinības, tostarp banketus līdz pat 100 viesiem. Iespējams bankets Baltvillā ir Jūsu īstā izvēle, jo:
• piedāvājumā ietilpst pilna viesu apkalpošana un ēdināšana;
• banketa telpas ir dažādas, kā arī ir pieejama terase, kuru izmantot pasākuma laikā;
• ar telpu iekārtojumu, tostarp galdu izvietojumu, palīdzēt var "Baltvilla" radošie darbinieki;
• nepieciešamības gadījumā pastāv iespēja nakšņot uz vietas četru zvaigžņu viesnīcā.

Banketu zāles viesnīcā "Baltvilla" ļaus Jums aizvadīt krāšņu un neaizmirstamu banketu, kas patīkami pārsteigs gan viesus, gan Jūs pašus. Ar pilnu "Baltvilla" piedāvājumu iepazīstieties, apmeklējot mājaslapu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)