Banner 980x90

Asociācija: Saulkrastos notikusī nelaime mobilizēs pirotehnikas nozari Latvijā pievērst vairāk uzmanību drošībai

Rīga, 6.okt., LETA. Saulkrastu novadā notikusī nelaime, visticamāk, mobilizēs pirotehnikas nozari Latvijā vairāk pievērst uzmanību pirotehnikas drošībai, aģentūrai LETA sacīja Profesionālo Latvijas pirotehniķu un pirotehnikas tirgotāju asociācijas vadītājs Aldis Zārbergs.

Viņš norādīja, ka notikušais nelaimes gadījums ir šokējis nozari.

"Pirotehniķi ir šokā. Ne tikai par šādu gadījumu kā tādu, bet arī par to, ka tas noticis ar nozarē jau ilgi darbojušos un pieredzējušu pirotehniķi," teica Zārbergs.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka šis gadījums liecina par klaju drošības un glabāšanas noteikumu pārkāpumu un bezatbildību, pieļaujot, ka mājā, kas uzsprāga, visticamāk, bijušas profesionālās pirotehnikas vienības.

"Šis negadījums liecina, ka šajā mājā uzglabātas gan parastās, gan profesionālās pirotehnikas vienības. Taču uzglabāt mājās profesionālo pirotehniku ir bezatbildīgi. Ir skaidrs, ka mazās pirotehnikas vienības nevar radīt tādu sprādzienu, kura rezultātā sabrūk māja. Privātmājā nekādā gadījumā nedrīkst uzglabāt profesionālās pirotehnikas vienības. To drīkst darīt licencētā noliktavā," uzsvēra Zārbergs.

Jau ziņots, ka vakar kādā dzīvojamā mājā noticis sprādziens, kura rezultātā gājuši bojā pieci cilvēki, tostarp nepilngadīgais, un Latvijā labi pazīstams pirotehnikas speciālists Ilmārs Āboliņš. Ugunsdzēsēji izsaukumu saņēmuši plkst.20.32, jo bija notikusi eksplozija dzīvojamajā mājā un rezultātā pati ēka bija sagruvusi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)