Banner 980x90

100 000 eiro tēriņus sabiedriskās tualetes pārbūvei Saulkrastu pašvaldība uzskata par samērīgiem

Rīga, 3.sept., LETA. Pārbūvējot sabiedrisko tualeti pie Baltās kāpas, bija nepieciešama arī vecās ēkas demontāža, kas prasīja trešdaļu budžeta, līdz ar to kopējie 100 000 eiro tēriņi būvdarbiem ir samērīgi, aģentūrai LETA pauda Saulkrastu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Grasmane.

Nedēļas nogalē atklātās tualetes pārbūve kopumā izmaksājusi 100 574 eiro, un pašvaldībā apgalvoja, ka izmaksas ir samērīgas, "jo ir veikta mūsdienu prasībām atbilstoša sabiedriskās tualetes pārbūve". Turklāt arī kopumā būvniecības tirgū cenas pašlaik esot augstas.

"Izmantojot kvalitatīvus materiālus, vecā morāli un fiziski nokalpojusī ēka ir ieguvusi vizuāli pievilcīgu izskatu. Vislielākās izmaksas veido ēkas apšuvums - apdare ar termodēļiem, ventilācija un apsilde. Ir uzstādīta kvalitatīva prettrieciena santehnika, LED lampas, kustību sensori, kas ļauj taupīt elektrību," informēja Grasmane, piebilstot, ka trešdaļu no izmaksām veidoja vecās ēkas demontāža.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka, pašvaldības iepirkumā uz sabiedriskās tualetes pārbūvi pieteicās tikai viens pretendents - SIA "BK Māja". Grasmane skaidroja, ka ir bijuši gadījumi, kad pretendentu nav bijis vispār.

Jau vēstīts, ka Saulkrastos par 100 574 eiro pārbūvēta sabiedriskā tualete pie Baltās kāpas, liecina paziņojums pašvaldības mājaslapā.

Tualetes pārbūve veikta, piesaistot Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansējumu projektā "Labierīcību infrastruktūras izveide Baltās kāpas teritorijā". Kā norādīts pašvaldības mājaslapā, projekta mērķis ir "izveidot mūsdienīgas labierīcības Baltās kāpas teritorijā, nodrošinot apmeklētājiem kvalitatīvu un pilnvērtīgu dabas un kultūrvēstures mantojuma objekta apskati, tādējādi turpinot uzlabot tūrisma pakalpojumu kvalitāti pie iecienītā tūrisma objekta - Baltās kāpas".

No tualetes pārbūves kopējām izmaksām nedaudz mazāk par pusi jeb 49 500 eiro finansējis Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonds, bet atlikušos 51 074 eiro - Saulkrastu novada pašvaldība.

Tualetes pārbūvi veica "BK Māja", kas saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu arī iepriekš izpildījusi publiskus būvniecības pasūtījumus, piemēram, remontējusi Ogres mūzikas skolu, Jelgavas kultūras nama jumtu, Lielvārdes pamatskolas aktu zāli un citus objektus.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, 2010.gadā Rīgā reģistrētais celtniecības un remonta darbu uzņēmums ar pamatkapitālu 2845 eiro pilnībā pieder Ilonai Baumanai, kura tajā ir arī valdes priekšsēdētāja. Pērn "BK Māja" strādājusi ar 348 677 eiro apgrozījumu un 9514 eiro peļņu, bet gadu iepriekš uzņēmums apgrozījis 1,03 miljonus un nopelnījis 84 692 eiro.

Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā pieejamajiem Partiju finanšu datubāzes datiem, Baumane pērn ziedojusi 20 eiro Jaunajai konservatīvajai partijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)