Banner 980x90

Ādažos diskutēs par graudu kooperatīvu darbības efektivitāti

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Lai iepazīstinātu lauksaimniekus ar graudu nozares attīstības tendencēm, kā arī diskutētu par kooperatīvu darbības efektivitāti, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) nākamnedēļ, 22.oktobrī, Ādažos rīkos izglītojošu bezmaksas semināru, aģentūru LETA informēja LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.

Semināra mērķis ir iepazīstināt graudu audzētājus ar nozares attīstības tendencēm, cenu nodrošināšanas mehānismu un cenu apdrošināšanu, informēt par Eiropas Inovāciju partnerību, kā arī dalīties kooperatīvu darbības dažādošanas un paplašināšanas pieredzē.

"Situācija graudu tirgū nepārtraukti mainās un vērojamas ļoti lielas svārstības, kas nelieliem uzņēmumiem rada sarežģītas situācijas. Lai tās veiksmīgi varētu risināt, jāizmanto visas iespējas, par kurām diskutēsim seminārā - cenu politikas izveide, sadarbība, tostarp kooperatīvu savstarpējā sadarbība," sacīja Jansons.

Plānots, ka seminārā par graudu nozares attīstības tendencēm informēs Zemkopības ministrijas pārstāvji, par cenu nodrošināšanas mehānismu un cenu apdrošināšanu stāstīs AS "Swedbank" Finanšu tirgus daļas Korporatīvo klientu jomas vadītājs Imants Svilāns. Ar prezentācijām seminārā uzstāsies arī LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis, SIA "AKPC" konsultants Aigars Šutka un kooperatīva "Durbes grauds" valdes priekšsēdētājs Sandris Bēča.

Pieredzē un zināšanās par tirdzniecības procesa organizēšanu kooperatīvā un sadarbību starp kooperatīvu un tā biedriem dalīsies Vācijas izglītības centra "Deula-Nienburg" profesors Rolfs Zīlings.

Seminārā aicināti piedalīties graudu audzētāju kooperatīvu vadītāji, biedri un lauksaimnieki, kuri darbojas graudkopības nozarē, dalība seminārā bez maksas.

Plašāka informācija - LLKA mājaslapā.

LLKA dibināta 2002.gadā un apvieno 52 biedrus. Asociācijas darbības mērķis ir radīt labvēlīgu vidi lauksaimnieku kooperācijas attīstībai un veicināt sabiedrības izpratni par kooperācijas nepieciešamību un priekšrocībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)