Banner 980x90

Vienkāršas un greznas griestu lampas: kā atšķiras, kā izvēlēties, kur pirkt?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Neviens mājoklis, neviena publiskā vai komerciālā telpa neiztiek bez lampām, jo mākslīgais apgaismojums ir viens no modernas dzīves priekšnosacījumiem. Lampu sortimentā ir dažādi gaismekļu veidi, un īpaši pieprasītas ir griestu lampas. Lampas izvēlē tehniskie un vizuālie raksturojumi ir vienlīdz svarīgi, tāpēc turpini lasīt un uzzini, kā iedalās modernas griestu lampas!

Griestu lampas: īss raksturojums
Griestu lampas ir efektīvākais rīks iekštelpu apgaismošanai. Šādas lampas vienmērīgi piepilda ar gaismu visu telpu, tāpēc tās ir vislabāk piemērotas dzīvojamo un darba telpu apgaismošanai. Griestu lampas var salīdzināt pēc tehniskajiem parametriem, taču lietotājam pirmām kārtam ir aktuāls lampas vizuālais izskats. Reti kurš maina lampas katru gadu, tāpēc pirms gaismekļa iegādes ieteicams noteikt sev vēlamo lampas stilu.

Vienkāršākais lampas veids – griestu gaismas panelis
Ja greznība un dekoratīvie elementi nav gluži tava stihija un iekštelpās dod priekšroku vienkāršam funkcionālam dizainam, optimāls risinājums ir plafonlampas. Parasti tām ir ovāla vai apaļa forma, dažiem modeļiem ir taisnstūra plafons. Lampas tiek ražotas no metāla un plastmasas, bieži tiek izmantots arī stikls un koks.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Plafonlampas labi izskatās mierīgos interjeros, tās saskan ar skandināvu dizainu un neatņem uzmanību no citiem dekora elementiem. Lai plafonlampas neatgādinātu par komerctelpām un citām publiskajām iestādēm, izvēlies modeļus ar neuzkrītošiem rotājumiem: zīmējumiem uz abažūra, dekoratīvām koka apmalēm, stikla aplikācijām u.tml.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Klasiskas griestu lampas – pieejama greznība
Bagātīgi dekorētas iekarenas lampas ar vairākām spuldzītēm ir daudzu viesistabu un guļamistabu rotājums. Taču tieši klasiskas griestu lampas prasa vislielāko uzmanību, jo pārāk liela greznība var kaitēt kopējai telpas atmosfērai. Lai nekļūdītos lampas izvēlē, samēro gaismekļa un istabas izmērus un nepieļauj, lai griestu lampa ir vienīgais izteiksmīgs interjera priekšmets. Greznai lampai jāsaskan ar citiem elementiem: mēbelēm, vāzēm, stāvlampām u.c.

Modernas vēsmas lampu dizainā
Greznas lampas lieliski izskatās plašās telpās, taču mazos dzīvokļos tās ne vienmēr ir vietā. Ja tas ir tavs gadījums, pievērs uzmanību modernam lampu dizainam – industriālais, skandināvu un art-deco stils ir daudz labāk piemērots nelieliem pilsētas dzīvokļiem nekā Versaļas iedvesmotie lampu modeļi.


Industriālā stila griestu lampām piemīt asas, ģeometriskās formas. Lampas galvenokārt tiek ražotas no metāla, dekorā tiek izmantotas raupjas tekstūras. Skandināvu dizainā dominē gaišas krāsas, koka tekstūras un neuzkrītošs šarms, bet art-deco stila griestu lampas no metāla un stikla kombinē greznību, gaumi un atturīgu eleganci.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
1000+ griestu lampas interneta veikalā
Gaismas ķermeņus var pirkt ne tikai interjera preču salonos, bet arī interneta veikalos ar daudz lielāku lampu sortimentu. 1a.lv interneta veikalā ir pieejami vairāk nekā 1000 griestu lampu modeļu dažādās formās un krāsās un plašās cenu robežās. Lampu piedāvājumā ietilpst klasiskas un modernas lampas, vienkārši gaismas ķermeņi un lampas, kas var kļūt par telpas galveno rotājumu – pircējam atliek tikai izvēlēties, salīdzināt un pasūtīt.

Papildus plašam sortimentam, 1a.lv interneta veikals piedāvā ērtu preču pasūtīšanu un piegādi visā Latvijas teritorijā. Ja vēlies ietaupīt uz piegādes izmaksām, izņem pasūtīto lampu patstāvīgi vienā no desmit 1a.lv klientu apkalpošanas centriem. Ja tava prioritāte ir maksimāli vienkārša piegāde, saņem pasūtījumu uz adresi sev ērtā laikā.

Griestu lampas ir vajadzīgas ikvienā istabā un ikvienā interjerā, tāpēc ir svarīgi piemeklēt tādus gaismekļus, kas neapniks pēc dažām nedēļām un stabili kalpos vairākus gadus. Ienāc 1a.lv interneta veikalā un izvēlies savu jaunu lampu, neizejot no mājām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)