Banner 980x90

Metālapstrādes asociācija: Uzņēmēji no valdības gaida stabilitāti un prognozējamību

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Uzņēmēji no valdības sagaida stabilitāti un prognozējamību, lai nebūtu kā katru gadu - pienāk novembris, decembris un joprojām nav skaidrs, ar kādiem nodokļiem nākamgad jārēķinās, aģentūrai LETA sacīja Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš.

"Te jāpiekrīt vienam no iepriekšējiem finanšu ministriem - ar nodokļiem jābūt skaidrībai vismaz trīs gadus uz priekšu, lai uzņēmēji var plānot savu darbu," uzsvēra Rantiņš.

Vaicāts, kā vērtē demisionējušās valdības darbu, Rantiņš norādīja, ka prezidentūras laiks aizvadīts labi, taču iekšējie mājas darbi palikuši neizpildīti. "Ar to es domāju 2016.gada budžeta veidošanu un to, ka valdība netur doto vārdu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanu," sacīja Rantiņš.

Viņš piebilda, ka valsts un uzņēmēji jau otro gadu dzīvo jaunajā Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu plānošanas periodā, bet joprojām nav skaidri spēles noteikumi par ES naudas izmantošanu. "Pēc tam tas būs jādara pa galvu, pa kaklu pēdējā brīdī," sacīja Rantiņš.

Jautāts, kādi būtu pirmie neatliekamie jaunās valdības darbi, Rantiņš uzsvēra, ka beidzot būtu jānoformulē ES fondu sadales spēles noteikumi. "Vēl ir daudz darāmā, piemēram, jāpadomā arī par iepirkumu sistēmas sakārtošanu un daudz ko citu," sacīja Rantiņš.

Uz jautājumu, vai "Vienotībai" jāuztic arī nākamās valdības veidošana, Rantiņš norādīja, ka šai partijai tomēr ir vislielākā pārstāvniecība Saeimā un tas būtu pareizi. "Tomēr pēdējā laikā "Vienotības" darbības man arvien vairāk sāk atgādināt "Latvijas ceļa" pēdējos brīžus," piebilda Rantiņš.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņoja par savu demisiju.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tika runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Šīs runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Straujuma valdības vadītāja amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas. Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un pērn rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)