Banner 980x90

Carnikavas novada dome izsludinājusi konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Carnikavas novada dome izsludinājusi konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Sandra Baltruka.

Carnikavas novada dome 14.reizi izsludina konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, kas tiek pasniegta reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu. Pretendentus literārajai prēmijai dzejā var izvirzīt grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas. Prēmija tiks pasniegta novembrī, atzīmējot dzejnieka dzimšanas dienu.
Pieteikumus konkursam var iesniegt līdz 30.septembra plkst.14 Carnikavas novada domē, Stacijas ielā 5. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Carnikavas novada domē vai pašvaldības mājaslapā "www.carnikava.lv" sadaļā "Pašvaldība/Normatīvie akti/Nolikumi". Tālrunis informācijai 67993545 vai 28615155.
Pagājušajā gadā par prēmijas laureātu kļuva Jānis Rokpelnis, saņemot naudas balvu 1067 eiro apmērā, par savu astoto dzejas krājumu "Post factum", ko klajā laidusi izdevniecība "Neputns". Kopumā Ojāra Vācieša prēmija tiek pasniegta kopš 2003.gada, un tās laureātu vidū ir Amanda Aizpuriete, Inese Zandere, Inga Gaile, Andra Manfelde, Pēters Brūveris, Imants Auziņš, Leons Briedis, Anna Auziņa, Anna Dzintare.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)