Banner 980x90

Vidzemes uzņēmums "Aggregare" iekarojis Apvienoto Arābu Emirātu tirgu

Pagājušajā nedēļā skatītāju iecienītajā raidījumā "Latvija var!", kurā tiek attēloti Latvijas uzņēmumu veiksmes stāsti, piedalījās arī Sējas novada uzņēmums "Aggregare". Uzņēmuma ražotā produkcija - Latvijas priežu mizas mulča - tiek izmantota ne tikai Eiropas puķu dobēs un apstādījumos, bet nu arī Dubaijas parkos Apvienotajos Arābu Emirātos.

"Aggregare" prokūrists Ivars Višs uzver, ka viena no galvenajām panākumu atslēgām, kāpēc ražotajai produkcijai ir tik liels pieprasījums klientu vidū, ir kvalitātes un cenas atbilstība. "Tirgus ir balanss starp kvalitāti un cenu. Tikai tad, kad atrodi īsto cenu un kvalitāti, kas cilvēkiem der, tikai tad sākas bizness," pārliecināts I.Višs. Tāpat uzņēmums var lepoties ar kvalitatīvajām izejvielām – Latvijā augušo priežu mizu. Kā uzver uzņēmuma pārstāvis, Latvijas priede ir īpaša ar to, ka tā aug lēnāk un līdz ar to priedes miza ir daudz izturīgāka. Latvijā ražotā mulča sairst divas reizes lēnāk nekā, piemēram, Dienvidāfrikā ražotā.

Uzņēmums "Aggregare" tika dibināts 2010.gadā, izvērtējot tirgus tendences dārzkopības preču jomā un reaģējot uz arvien pieaugošo pieprasījumu pēc ekoloģiski tīriem produktiem. Šī rūpīgā izpēte pirms biznesa uzsākšanas bija viens no priekšnosacījumiem, lai gūtu panākumus.

2015.gada dati liecina, ka uzņēmuma apgrozījums jau teju sasniedzis 2 miljonus eiro, kas ir pierādījums panākumiem un attīstībai. 70% uzņēmuma produkcijas tiek eksportēta. Lielākās eksporta valstis ir Vācija, Dānija, Zviedrija, Somija, Lielbritānija, Libāna, Azerbaidžāna, Katara, Krievija, Āzijas valstis, Apvienotie Arābu Emirāti u.c. Uzņēmuma piecu gadu darbības rezultātā ir bijuši gan kāpumi, gan smagi kritumi, pieļautas būtiskas kļūdas, taču pieredze ņemta vērā, un uzņēmums attīstījies. Kā norāda I.Višs, kritumu pārvarēšanai ir palīdzējuši trīs zelta likumi biznesā. Viens no tiem ir godīgums, jo, lai varētu attīstīties, godīgam jābūt pret visiem sadarbības partneriem. Otrais ir strādīgums – bez darba biznesā nekas nenotiek. Savukārt trešais ir mācīšanās no kļūdām. I.Višs ir pārliecināts, ka kļūdas ir pilnīgi normāla sastāvdaļa attīstības procesā un viss jaunais rodas tikai caur kļūdām.

"Aggregare" nākotnes plānos ietilpst augstvērtīgu dārzniecības produktu klāsta paplašināšana, jau esošajiem produktiem pievienojot sapropeli, dūņas, kā arī citus dabīgus un dārzniecībai noderīgus substrātus un maisījumus. "Latvija var!" projekts tapis sadarbībā ar DNB banku un žurnālu "Ir". Kopš 2008.gada televīzijas ekrānā un žurnālu slejās stāstīts par vairāk nekā 300 veiksmīgiem uzņēmumiem, kuri Latvijā spējuši radīt produktus, kas ieguvuši atzinību un ir pieprasīti arī ārpus mūsu valsts robežām. Šie stāsti ik nedēļu aizrāvuši vairāk nekā 70 tūkstošus cilvēku visā Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)