Banner 980x90

7 priekšnoteikumi tam, lai sekmīgi pabeigtu autoskolu

Autoskola ir viens no loģiskiem dzīves attīstības pakāpieniem, kas dod iespēju palielināt savu mobilitāti un brīvību. Tomēr ar ideju un vēlmi apmeklēt autoskolu vien nepietiek. Ir vairāki priekšnosacījumi, kuriem jābūt izpildītiem, vai arī jābūt gataviem tos pildīt, lai autoskolas apmeklēšana tiešām būtu iespējama un arī rezultētos ar iecerēto – autovadītāja apliecības iegūšanu.

Situācijas, kurās nebūs iespējams pieteikties apmācībām autoskolā
• Nav sasniegts apmācībām nepieciešamais vecums.
• Ir piemērots aizliegums iegūt autovadītāja apliecību.
• Autovadītāja apliecība ir atņemta pārkāpumu dēļ.
• Auto vadīšanu nepieļauj veselības stāvoklis un specifiskas saslimšanas.

Tomēr tā ir tikai viena medaļas puse, jo patiesībā visvairāk šķēršļu sekmīgam rezultātam autoskolu klienti rada paši, nepietiekami izvērtējot savu individuālo situāciju un nerēķinoties ar to, kādus ieguldījumus no viņiem prasīs autoskola.

7 priekšnoteikumi sekmīgai autovadītāja apliecības iegūšanai
Tev izdevīgā vietā atrodas laba autoskola
Viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem ir laba autoskola, kas atrodas ērti pieejamā vietā. Lai tādu atrastu, savlaicīgi un bez steigas jāizpēta piedāvājums. Visloģiskākā izvēle būs tuvāk dzīvesvietai vai darbam, lai nokļūšana neprasītu pārāk daudz laika. 

 Tavs dzīves grafiks ļauj regulāri apmeklēt nodarbības
Plānojot pieteikties autoskolā, jāizvērtē reālā situācija ar laika resursiem. Vai varēsiet atrast laiku regulārai teorijas un braukšanas nodarbību apmeklēšanai? Ja šis ir aizņemts periods, tad varbūt ar autoskolu nedaudz jānogaida, ieplānojot to mierīgākā savas dzīves posmā.

• Esi aprēķinājis izmaksas un jau rezervējis tās savā budžetā
Lai nenokļūtu nepatīkamā situācijā, jau laikus ir jāaprēķina, cik aptuveni izmaksās autovadītāja apliecības iegūšana. Tas jāsamēro ar savu finansiālo situāciju un iespējām šo summu atvēlēt autoskolai. Tieši negaidīti lielās izmaksas ir viens no iemesliem, kas var traucēt nokļūt pie mērķa – vienkārši pietrūkst naudas.

• Tu esi gatavs apgūt pirmo palīdzību
Autoskola nenozīmē mācīties tikai satiksmes noteikumus un auto vadīšanu. Tā ietver arī vairākas nodarbības, kurās tiks apgūta pirmās palīdzības sniegšana. No tā ir atbrīvoti tikai tie, kuriem ir vidējā vai augstākā medicīniskā izglītība.

• Tev ir motivācija: autoskola nav tikai laika kavēklis
Motivācija un mērķtiecība ir būtiski nosacījumi, lai sekmīgi izietu autoskolas apmācību un tiktu pie autovadītāja apliecības. Ja autoskola ir tikai laika kavēklis, tad pastāv iespēja, ka pie pirmajām grūtībām apmācības tiek pamestas. Tas nozīmē, ka nauda vējā un vēlāk, kad tiešām būs vajadzīgā motivācija, nāksies sākt visu no jauna.

• Esi izvēlējies labu braukšanas instruktoru
Labs braukšanas instruktors ir puse no uzvaras. Kā arī tas, ka pie šī instruktora iespējams tikt gana bieži. Gadās, ka autoskolas nevar nodrošināt kursantiem labus un pieejamus instruktorus pietiekamā daudzumā, tāpēc pirms autoskolas izvēles šo jautājumu vērts izpētīt tuvāk. Lielākā autoskola Latvijā, kurai ir arī filiāles daudzās pilsētās, sadarbojas ar vairāk nekā 80 profesionāliem braukšanas instruktoriem, kuri spēj apmierināt apmācāmo prasības pēc nodarbību intensitātes. 

Tevi nebaida neveiksme – eksāmenus var nākties kārtot vairākkārt
Viens no iemesliem, kāpēc autoskola tiek pamesta īsi pirms finiša, ir neveiksmes eksāmenos. Jābūt gataviem nepadoties, ja ar pirmo reizi neizdodas nokārtot kādu eksāmenu. Jāmēģina vēlreiz. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)