Banner 980x90

"Zemnieku saeimas" kongresā Ādažos izspēlēs tonnu dīzeļdegvielas

Biedrībai "Zemnieku saeima" šogad aprit 15 gadi, un savā jubilejas kongresā, kas pirmdien, 10.martā norisināsies Ādažu kultūras un radošās izglītības centrā, viens laimīgais organizācijas biedrs savā īpašumā iegūs veselu tonnu dīzeļdegvielas sadarbībā ar "Latvijas Naftu", pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informēja biedrības "Zemnieku saeima" sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Liepniece.

"Zemnieku saeimas" kongress ik gadu ir atskaites punkts, kurā lauksaimnieki izvērtē paveiktos darbus nozares attīstībā un nosaka nākamā gada prioritātes. Šogad organizācija atzīmē savu pastāvēšanas 15 gadu jubileju.

Biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: "Zemnieku saeima ir spēcīga un konstruktīva lauksaimniekus pārstāvoša organizācija, kas neapvieno visus Latvijas lauksaimniekus, bet strādā visiem lauksaimniekiem. Gadu gaitā no 100 biedriem esam izauguši līdz 856. Tādēļ šajā kongresā paldies par kopīgu darbu vēlamies teikt katram lauksaimniekam, kurš ir sapratis, ka tikai kopā mēs spējam veidot produktīvu lauksaimniecības vidi. Daudz jau ir padarīts, bet darbu saraksts nākamajiem 15 gadiem ir padomā!"

Kā katru gadu, arī šogad kongress tiek apvienots ar konferenci: "Lauksaimniecības zeme - Latvijas stratēģiskais resurss". Konferencē tiks diskutēts par zemes apsaimniekošanu Latvijā iespējām un izaicinājumiem. Vislielākais akcents tiks likts uz diskusiju par grozījumiem likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos", kas paredz kritērijus, kuri tiktu piemēroti lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei, lai veicinātu lauksaimniecībā izmantojamās zemes nonākšanu tam paredzētajam nolūkam - lauksaimnieciskajai ražošanai. Savukārt paneļdiskusijā pieredzē par zemes ilgtspējīgu izmantošanu dalīsies Dr.oec. prof. Irina Pilvere, Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktors Arvīds Ozols, Eiropas lauksaimnieku apvienības "COPA" viceprezidents no Ungārijas Miklos Kis, Francijas Lauksaimniecības konsuls Polijā un Baltijas valstīs Alexandre Martinez un Austrijas Lauksaimniecības kameras pārstāvis Guenther Rohrer.

Kongresu atklās Ministru prezidente Laimdota Straujuma un Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Dalībnieku reģistrācija no plkst.11.00, bet Zemnieku saeimas kongresa atklāšana paredzēta plkst.11.40. Plkst.12.00 sāksies konference: "Lauksaimniecības zeme - Latvijas stratēģiskais resurss", bet plkst.16.20 sekos Zemnieku saeimas 15.kongress.

Biedrība "Zemnieku saeima" (ZSA) ir stiprākā Latvijas lauksaimniecības produkcijas ražotāju organizācija. Šobrīd organizācijas biedri ir 856 aktīvākie un mērķtiecīgākie Latvijas zemnieki no visām lauksaimniecības nozarēm. Organizācijas mērķis ir aizstāvēt biedru intereses, aktīvi iesaistoties likumdošanas veidošanas un pilnveidošanas procesos, veidot ilgtspējīgu uz attīstību orientētu lauksaimniecības politiku Latvijā un popularizēt lauksaimniecību kā vienu no Latvijas valsts prioritārajām nozarēm. Šobrīd ZSA ir trešā nozīmīgākā lobija organizācija Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)