Banner 980x90

Zemkopības ministrija aicina lauksaimniekus pieskatīt savu tehniku

Rīga, 16.maijs, LETA. Ņemot vērā, ka jau ilgāk nekā mēnesi lauksaimniekiem ir aktīvā darbu sezona, Zemkopības ministrija (ZM) aicina zemniekus un sabiedrību kopumā uzmanīt savu lauksaimniecības tehniku, kā arī nebūt vienaldzīgiem, redzot ko aizdomīgu kaimiņa sētā.

ZM atzīmēja, ka pastāv vairāki risinājumi traktoru un citas piekabināmās lauksaimniecības tehnikas aizsardzībai, piemēram, traktortehnikas neatstāšana uz lauka bez pieskatīšanas un saimniecības teritorijas profesionāla apsargāšana, papildus GPS ierīces uzstādīšana slēptā vietā traktorā (vienlaikus ar jau rūpnīcā uzstādīto GPS), tā saucamās melnās kastītes ar GPS signālu uzstādīšana piekabināmajā lauksaimniecības tehnikā, tehnikas aprīkošana ar radiosignālu, kas ir GPS sistēmai analoģiska sistēma, bet grūtāk slāpējama.

Tāpat svarīgi ir būt vērīgiem, ziņojot par aizdomīgām situācijām, sacīja ZM pārstāvji. Ja tiek pamanīti cilvēki, kuru rīcība šķiet aizdomīga, jāzvana uz tālruņa numuriem 112, 110, vai jāziņo elektroniski "kanc@vp.gov.lv".

ZM aicina īpaši pierobežas zonas iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem, ziņot par aizdomīgiem gadījumiem un piefiksējiet auto numurus. Valsts policija fiksēto informāciju izvērtēs un nepieciešamības gadījumā sazināsies arī ar kaimiņvalsts policiju.

Ja ir notikusi tehnikas zādzība, īpašniekam vai likumiskajam tehnikas valdītājam iespējami ātri jāinformē Valsts policija par zādzības faktu, lai operatīvie dienesti varētu rīkoties, norādīja ZM.

Kā ziņots, Valsts policijai ir izdevies notvert pārrobežas organizēto noziedznieku grupu, tādējādi pagaidām atrisinot pēdējā gada laikā aktuālo traktortehnikas zādzību problēmu.

Saskaņā ar policijas datiem pērn Latvijas teritorijā kopumā tika nozagti 26 traktori, no kuriem 11 tika atgūti un atdoti atpakaļ to īpašniekiem. Visvairāk zādzību novērots Kurzemē un Zemgalē. Pēdējā gada laikā notikušās zādzības, visticamāk, saistītas ar pārrobežas organizētās grupas, Lietuvas pilsoņu darbību, kuri ir notverti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)