Banner 980x90

Vidzemi sedz līdz pusmetram dziļš sniegs

Rīga, 23.janv., LETA. Pēc iepriekšējo dienu spēcīgās snigšanas dažus Vidzemes novadus sedz līdz pusmetram dziļš sniegs, liecina iedzīvotāju mērījumi.

Svētdien un pirmdien no jūras nākoši gubu mākoņi sagādāja stipru snigšanu joslā no Carnikavas novada līdz Līvānu pusei. Visvairāk nokrišņu bija Carnikavas, Ādažu, Inčukalna, Garkalnes, Ropažu, Siguldas, Mālpils, Ogres un Kokneses novadā.

No Ogres, Mālpils un Garkalnes novada saņemtas ziņas, ka sniega dziļums vietām sasniedz 50-55 centimetrus.

Intensīva snigšana skāra samērā šauru teritoriju, kurā nav meteoroloģisko novērojumu staciju, un nevienā no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) stacijām sniega segas biezums patlaban nepārsniedz 30 centimetru.

Saskaņā ar LVĢMC datiem Kurzemi un Zemgali sniegs sedz vidēji 1-8 centimetru biezumā, Rīgas centrā ir pieci centimetri sniega, savukārt Vidzemes un Latgales lielāko daļu klāj 10-28 centimetrus dziļš sniegs.

Pēdējā reize, kad LVĢMC novērojumu tīklā konstatēts pusmetru biezs sniegs, ir 2016.gada janvāris.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm šīs nedēļas nogalē daudzviet valstī sniega sega kļūs par dažiem centimetriem biezāka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)