Banner 980x90

Vācieša literāro prēmiju dzejā piešķir Jānim Rokpelnim

Foto: carnikava.lv
Foto: carnikava.lv

Piektdien, Ojāra Vācieša dzimšanas dienā, trīspadsmito reizi Carnikavas novada dome pasniedza Vācieša literāro prēmiju, kura šogad tika piešķirta Jānim Rokpelnim par astoto dzejas krājumu "Post factum", kurā ietverti arī autora pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados sarakstītie dzejoļi, aģentūru LETA informēja Carnikavas pašvaldība.

"Ojāra Vācieša prēmija man ir īpaši dārga un ļoti personiska. Vācietis ir mans lielais skolotājs. Kad viņam vaicāja par prēmijām, kuras viņš bija saņēmis, Ojārs teica, ka tās ir uzreiz jāaizmirst, lai netraucētu rakstīt vai nekāpinātu iedomību un augstprātību. Šajā gadījumā man arī būs jāseko Ojāra piemēram," pēc prēmijas saņemšanas teicis Rokpelnis.

Šogad Carnikavas novada domes izsludinātajai prēmijai bija izvirzīti vairāki 2015.gadā izdoti dzejoļu krājumi - Leona Brieža krājums "Eņģeļu lidlauks", Toma Treiberga otrais dzejas krājums "Drudzis", jaunās dzejnieces Justīnes Jaunpaules grāmata "Tālsaruna", Andra Ogriņa krājums "Plaukstu šķērsiela", latgaliešu autores Anitas Mileikas debijas dzejas krājums "Mūžīgā nepārtikusī stirna", Kārļa Vērdiņa ceturtais dzejas krājums "Pieaugušie" un Elīnas Bākules-Veiras krājums "Zilonis okeāns".

Dzejas krājumus izvērtēja komisija, kurā bija gan Carnikavas novada pašvaldības pārstāvji, gan Vācieša memoriālā muzeja vadītāja Ieva Ķīse.

Kopš 2003.gada Vācieša literārā prēmija dzejā tiek pasniegta par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu. Pretendentus šai prēmijai var izvirzīt grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)