Banner 980x90

"Statoil" nedēļas laikā samazina cenas degvielai par četriem centiem litrā

Sekojot naftas produktu - benzīna un dīzeļdegvielas - cenu samazinājumam, degvielas cenas SIA "Statoil Fuel&Retail Latvia" ("Statoil") staciju tīklā nedēļas laikā ir samazinājušās vēl par trīs centiem benzīnam un četriem centiem dīzeļdegvielai, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Līdz ar to kopš šī gada jūlija benzīna cenas "Statoil" tīklā kopumā ir samazinājušās par 17 centiem un dīzeļdegvielas cenas par 13 centiem, sasniedzot zemāko līmeni kopš 2011.gada.

Kā ziņots, naftas cenas pasaules tirgū otrdien piedzīvojušas kritumu saistībā ar ziņām, ka Irākas valdība un kurdi parakstījuši vienošanos par valsts jēlnaftas eksporta palielināšanu jau tā pārmērīgu piegāžu globālajā tirgū.

ASV vieglās jēlnaftas "West Texas Intermediate" (WTI) cena janvāra piegādēm otrdien tirdzniecības sesijas noslēgumā bija samazinājusies par 2,12 ASV dolāriem - līdz 66,88 ASV dolāriem (53,83 eiro) par barelu.

Savukārt Londonas "Brent" jēlnaftas cena sarukusi par diviem ASV dolāriem - līdz 70,54 ASV dolāriem (56,77 eiro) par barelu.

Naftas cenas pasaules tirgū kritumu piedzīvo jau kopš jūnija beigām, ņemot vērā enerģijas piegāžu kāpumu un globālā pieprasījuma kritumu.

Lejupslīde paātrinājās pagājušajā nedēļā saistībā ar OPEC lēmumu saglabāt pašreizējās naftas ieguves kvotas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)