Banner 980x90

Šonedēļ Sējas novadā notiks seminārs par pašreizējo situāciju un nākotnes perspektīvām piensaimniecībā

Rīga, 28.nov., LETA. Šonedēļ Sējas novadā notiks sanāksme-seminārs piena ražotājiem "Aktualitātes piensaimniecībā - pašreizējā situācija un nākotnes perspektīvas", aģentūru LETA informēja biedrībā "Zemnieku saeima".

Sanāksme-seminārs piena ražotājiem notiks 1.decembrī Sējas novada Lojas kultūras namā un sāksies plkst. 10.30.

Biedrībā "Zemnieku saeima" (ZSA) norādīja, ka pēdējo trīs mēnešu laikā pēc divus gadus ilgušās krīzes piena iepirkuma cenas pakāpeniski pieaug un, pateicoties kopējam darbam, iespējams cerēt, ka Latvijas piena nozare būs pārvarējusi krīzi. Seminārā iecerēts diskutēt par turpmākajiem izaicinājumiem Latvijas piensaimniecības sektorā un to, kā tiem sagatavoties.

Semināra pirmajā daļā SIA "Latvijas Piens" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra informēs par situāciju piena pārstrādē Latvijas, Eiropas un pasaules piena tirgū. Latvijas Lauku konsultāciju izglītības centra (LLKC) speciālisti Anita Siliņa un Dainis Arbidāns izklāstīs atziņas no fermu dienām zālēdāju projekta ietvaros piena lopkopības saimniecībās. Savukārt Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Pārsla Rigonda Krieviņa iepazīstinās ar nākotnes prognozēm piensaimniecībā. "Baltic Studies Centre" vadošais pētnieks Tālis Tisenkopfs noslēgs semināra pirmo daļu, iepazīstinot klātesošos ar starptautiska salīdzinoša pētījuma rezultātiem par piensaimnieku apstākļiem un stratēģiju.

Semināra otrajā daļā sekos paneļdiskusija "Piensaimniecība Latvijā - kāda veida pārstrukturizēšanās un atbalsta mehānismi nozares pastāvēšanai būtu nepieciešami?", kurā piedalīsies LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis, ZSA valdes priekšsēdētāja vietnieks Juris Cīrulis, ZSA valdes locekle Ieva Alpa-Eizenberga un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Piena ceļš" padomes priekšsēdētājs Anrijs Aumalis.

Pasākumu noslēgs Sējas novada piena lopkopības saimniecības "Robežnieki" apmeklējums.

Semināru rīko biedrība "Zemnieku saeima".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)