Banner 980x90

Saulkrastu pašvaldība sola pedagogu atalgojumu palielināt straujāk, nekā to ieplānojusi valdība

Saulkrasti24.lv
Saulkrasti24.lv
Divu nedēļu laikā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) saņēmusi atbildes no septiņām pašvaldībām saistībā ar to plāniem paaugstināt pirmsskolas pedagogu atalgojumu.

LETA jau iepriekš ziņoja, ka 12.jūlijā LIZDA izsūtīja vēstuli 110 novadiem un deviņām republikas pilsētām ar lūgumu pašvaldībām rast iespēju palielināt pirmsskolas skolotāju darba algas likmi līdz 620 eiro par 40 darba stundām nedēļā jau no 2016.gada 1.septembra.

Līdz 25.jūlijam tā saņēmi atbildi no septiņām pašvaldībām. LIZDA sola turpmāk katru nedēļu papildināt sarakstu un informēt par pašvaldību iespējām rast risinājumus pirmsskolas izglītības skolotāju atalgojuma palielināšanai. Atbildes pašvaldībām LIZDA lūdza sagatavot un iesūtīt līdz 17.augustam, lai 22.augustā arodbiedrības valdes sēdē, balstoties uz iegūto informāciju, varētu lemt par turpmāko rīcību.

Baldones novada pašvaldība informēja arodbiedrību, ka patlaban par likmi tiek maksāti 530 eiro, savukārt likmes palielināšanai jāmeklē papildu finansējums. Jūrmalas pilsētas dome norādīja, ka domes sēdē tiks izskatīta iespēja nodrošināt 620 eiro atalgojumu par likmi.

Kuldīgas novada pašvaldība arodbiedrībai solīja nodrošināt 620 eiro atalgojumu par likmi no janvāra, savukārt Rojas novada pašvaldība jautājumu par atalgojuma palielināšanu izskatīs, kad veiks budžeta grozījumus.

Salas novada pašvaldība informēja, ka jau tagad atalgojums pedagogiem šajā pašvaldībā par likmi ir lielāks par valstī noteikto - no 628 līdz 648 eiro. Arī Saulkrastu novada pašvaldība LIZDA solījusi pedagogu atalgojumu palielināt straujāk, nekā to ir ieplānojusi valdība.

Rīgas pilsētas domes "Vienotības" frakcija arodbiedrībai norādīja, ka tā aicina palielināt atalgojumu līdz 680 eiro, savukārt oficiāls apstiprinājums par atalgojuma palielināšanu no domes vēl nav saņemts.

Kā ziņots, Ministru kabinets 5.jūlijā apstiprināja pedagogu atalgojuma jauno modeli, kurā iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)