Banner 980x90

"Rimi" sāk gardākā Jāņu siera un latvisko tradīciju meklējumus

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Sākot ar piektdienu, 6.maiju, SIA "Rimi Latvia" aicina ikvienu Latvijas Jāņu siera cienītāju un sējēju dalīties ar savu recepti un stāstu, lai aktualizētu latviskās tradīcijas Jāņu svinēšanā un līdz Līgo svētkiem atklātu labākos meistarus, informē "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite.

Pieteikt savas siera receptes varēs ikviens interesents līdz 30.maijam, aizpildot anketu mājaslapā "Gardezi.lv". Līdz ar recepti konkursa dalībnieki aicināti izstāstīt arī savu siera stāstu - kur un kad recepte radīta, ar ko tā ir īpaša, ar ko kopā īstenojama - vai arī dalīties jebkurā citā informācijā, kas ļaus atklāt siera unikalitāti.

Gardākās siera receptes saņems īpašās Jāņu dāvanas un iespēju piedalīties siera siešanas meistarklasē, kā arī interesantākās receptes tiks iekļautas "Rimi" recepšu klāstā un būs pieejamas "Rimi" veikalos visā Latvijā.

"Tuvojoties Līgo svētkiem, ar šo konkursu vēlamies ne tikai apzināt mūsu bagātīgās tradīcijas, atklāt Jāņu siera mantojumu un sen glabātas receptes, bet rosināt receptēs dalīties arī tos, kuri savās virtuvēs iecienījuši ļauties garšas eksperimentiem. Periods pirms Jāņiem ir īstais laiks, lai pamēģinātu siet savu pirmo Jāņu sieru," atzīmē Bite.

Paralēli konkursam līdz pat 18.jūnijam "Rimi" gardēde Ilze Jurkāne dosies gardākā siera meklējumos, apciemojot siera meistarus Latvijas reģionos, lai kopā ar pieredzējušiem siera sējējiem izzinātu laba siera noslēpumus, salīdzinātu, kāds ir siera siešanas mantojums dažādos novados un, iespējams, kopīgi radītu kādu pavisam jaunu mūsdienu siera garšu.

Projekta laikā ikviens iedzīvotājs tiks aicināts pamēģināt sasiet savu pirmo Jāņu siera rituli, ko sociālajos tīklos var atzīmēt ar mirkļbirku #manspirmaissiers. Tāpat projekta laikā būs iespēja iepazīties un iedvesmoties no sabiedrībā pazīstamu cilvēku Jāņu tradīcijām. Projekta noslēgums plānots jūnija vidū, aicinot meistarīgākos siera sējējus uz Latvijas tradīciju meistarklasēm un īstu Jāņu ielīgošanu.

Kā ziņots, "Rimi Latvia" 2014.gadā gandrīz dubultoja peļņu, sasniedzot 23,64 miljonus eiro, bet apgrozījums pieaudzis līdz 740,96 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Rimi Latvia" peļņa 2013.gadā bija 12,18 miljoni eiro, bet apgrozījums - 672,33 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pašlaik "Rimi Latvia" tīklā ir 118 trīs formātu veikali: 30 "Rimi" hipermārketi, 42 "Rimi" lielveikali un 46 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

"Rimi Latvia" darbību sāka 1996.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 719 466 eiro. "Rimi Latvia" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)