Banner 980x90

Pirmie Ādažu Vējupes piesārņotā ūdens analīžu rezultāti atbilst virszemes ūdens kvalitātei

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (Lielrīgas RVP) rīcībā nonākušie pirmie indikatīvie Vējupes piesārņojuma analīžu rezultāti, kas liecina, ka upes ūdens atbilst virszemes ūdens kvalitātei. Ķīmiskā skābekļa patēriņa un skābekļa patēriņa indikatīvie rezultāti liecina – skābekļa koncentrācija ūdenstilpē ir normas robežās.

Kā pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informēja Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina, laboratorijā turpināsies darbs pie padziļinātas Vējupes ūdens paraugu analīzes. Taču VVD Lielrīgas RVP inspektori ūdenstilpē konstatējuši arī ūdens saduļķojumu un nelielu skaitu bojā gājušu zivju.

Zināms, ka Vējupes krastos jau vairākus gadus nenotiek rūpnieciskā darbība, līdz ar to izslēdzama rūpniecisko notekūdeņu ievadīšana upē. VVD turpina meklēt piesārņojuma avotu un aicina arī Ādažu iedzīvotājus iesaistīties informācijas sniegšanā.

Ar VVD sadarbojas un piesārņojuma avota meklēšanā iesaistījušies arī Ādažu novada pašvaldības speciālisti.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)