Banner 980x90

Piensaimnieki Sējā spriedīs par nozares nākotni

Rīga, 1.dec., LETA. Lai debatētu par piensaimniecības nozares attīstību un problēmām, biedrība "Zemnieku saeima" šodien Sējas novadā rīko semināru "Aktualitātes piensaimniecībā - pašreizējā situācija un nākotnes perspektīvas", aģentūru LETA informēja biedrībā.

Pasākums sāksies plkst.10.30 Sējas novada "Lojas" kultūras namā.

Plānots, ka semināra pirmajā daļā SIA "Latvijas Piens" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra informēs par situāciju piena pārstrādē Eiropas un pasaules piena tirgū, ar nākotnes prognozēm piensaimniecībā iepazīstinās Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Pārsla Rigonda Krieviņa, bet par nozares pētījuma rezultātiem stāstīs "Baltic Studies Centre" vadošais pētnieks Tālis Tisenkopfs.

Semināra otrajā daļā notiks paneļdiskusija "Piensaimniecība Latvijā - kāda veida pārstrukturizēšanās un atbalsta mehānismi nozares pastāvēšanai būtu nepieciešami?", kurā piedalīsies Latvijas Lauku konsultāciju izglītības centra (LLKC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis, "Zemnieku saeimas" valdes priekšsēdētāja vietnieks Juris Cīrulis, biedrības valdes locekle Ieva Alpa-Eizenberga un kooperatīva "Piena ceļš" padomes priekšsēdētājs Anrijs Aumalis.

"Zemnieku saeima" apvieno 900 saimniecības, tās biedri kopumā apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes un nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)