Banner 980x90

Pieņemot lēmumu septembrī likvidēt RPIVA, akadēmija vasarā nedrīkstēs uzņemt jaunus studentus

Rīga, 23.marts, LETA. Pieņemot lēmumu septembrī likvidēt Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju (RPIVA), akadēmija vasarā vairs nedrīkstēs uzņemt jaunus studentus.

Kā liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais rīkojuma projekts, ko valdībā plānots izskatīt 28.martā, RPIVA, pievienojot to Latvijas Universitātei, tiks likvidēta septembra beigās.

Līdzās LU un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) pienākumiem RPIVA likvidācijas procesā pienākumi būs noteikti arī pašai akadēmijai.

Rīkojuma projekts uzdos RPIVA nodrošināt apstiprinātajā akadēmijas pievienošanas LU un integrācijas LU un JVLMA plānā akadēmijai noteikto uzdevumu izpildi. Papildu tam RPIVA ir jānodrošina, ka 2017./2018.akadēmiskajā gadā akadēmijā netiek uzņemti jauni studējošie.

Vienlaikus RPIVA jānodrošina, ka no šī rīkojuma pieņemšanas dienas netiek noslēgtas jaunas darba tiesiskās attiecības, kas turpinās pēc akadēmijas likvidācijas, kā arī netiek mainīti līdz šī rīkojuma pieņemšanas dienai noslēgto darba tiesisko attiecību nosacījumi.

Kā ziņots, nākamajā nedēļā, 28.martā, Ministru kabinets plāno skatīt jautājumu par RPIVA likvidāciju. Uzsverot, ka nepieciešams izvērtēt tiesībsarga norādītās nepilnības, RPIVA likvidācijas jautājuma skatīšana valdībā jau divreiz atlikta, kopumā skatīšanas termiņu pārliekot jau par trim nedēļām.

Sagatavotais rīkojuma projekts paredz akadēmiju likvidēt septembra beigās, vairumu studiju programmu nododot LU, bet vēl daļu - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai. Izglītības un zinātnes ministrijā skaidroja, ka RPIVA studenti pēc akadēmijas likvidācijas turpinās studijas attiecīgajā programmā vai nu LU, vai JVLMA, vai arī kādā no citām augstskolām, ja studējošais nevēlēsies turpināt studijas LU.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)