Banner 980x90

Panākts konceptuāls atbalsts jaunajam pedagogu algu modelim

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Piektdien, 6.maijā pēdējā Izglītības un zinātnes ministrijas darba grupas sēdē par jauno pedagogu algu modeli no sociālajiem partneriem panākts konceptuāls atbalsts tam, jo nākamnedēļ pirms izskatīšanas valdībā tiks sākta jaunā modeļa normatīvā akta aprite.

Pēc darba grupas sēdes Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktore Evija Papule sacīja, ka normatīvo dokumentu apriti plānots sākt 10.maijā.

Šodien panākta vienošanās par jau iepriekš piedāvātajām izmaiņām IZM izstrādātajā algu reformu modelī, tostarp par apvienoto mācību stundu atļaušanu pārejas periodā, kā arī īpašu atbalstu sākumskolas posmam izglītības iestādē, ja tajā mācās mazāk par 70 izglītojamiem.

Papule skaidroja, ka diskusijas vēl turpināsies, tomēr tās notiks normatīvo aktu aprites gaitā. Vēl aizvien sadarbības partneriem esot iebildumi par atsevišķiem modeļa punktiem, tomēr tie prasītu papildu līdzekļu piešķiršanu pie jau plānotajiem 27 miljoniem eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)