Banner 980x90

Pagājušajā nedēļā no gripas miruši trīs cilvēki; aktivitāte samazinās

Pagājušajā nedēļā saņemta informācija par trim nāves gadījumiem, kad pacientiem laboratoriski diagnosticēta gripa, vienlaikus vīrusa aktivitātes samazināšanās tendence saglabājusies, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Gripas intensitāte samazinājusies par 26,3%. Monitoringā iekļautajās ambulatorajās iestādēs reģistrēti 115 klīniskie gripas gadījumi. Valstī vidēji reģistrēti 106,9 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Gripas gadījumi tika reģistrēti visās monitoringa teritorijās. Visaugstākā saslimstība ar gripu bija Jūrmalā - 331,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, bet zemākā Ventspilī 15,4 uz 100 000 iedzīvotāju. Piecās no desmit pilsētām gripas intensitāte pārsniegusi epidēmijas slieksni jeb 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Pagājušajā nedēļā saņemta informācija par trim nāves gadījumiem pacientiem, kuriem laboratoriski diagnosticēta gripa. Šiem cilvēkiem bijušas hroniskas saslimšanas - sirds asinsvadu, elpošanas sistēmas, nieru, centrālās nervu sistēmas slimības, onkoloģiskas saslimšanas un cukura diabēts. Kopš sezonas sākuma kopā saņemti 13 paziņojumi par nāves gadījumiem saistībā ar gripas infekciju. Neviens no mirušajiem pacientiem šajā sezonā nebija vakcinējies pret gripu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)