Banner 980x90

Noskaidrots Ādažu vidusskolas jaunās ēkas metu konkursa uzvarētājs

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šā gada 16.martā pašvaldība izsludināja iepirkumu "Jauna skolas ēka Ādažos". Iepirkums notika metu konkursa formā, kurā galvenā balva ir projektēšanas līgums. Vērtēšanas punkti sadalīti proporcijā 50:50, viena daļa punktu paredzēja vērtēt māksliniecisko daiļradi, bet otra – funkcionalitāti. 

Kā pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informē Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne, atsevišķi vērtēti ēkas energoefektivitātes parametri, kuri saistošo normatīvo aktu veidā būs spēkā brīdī, kad ēka nodota ekspluatācijā un pēc kuriem ēkai ir jābūt gandrīz nulles patēriņa ēkai.

Tāpat bija svarīgi jau šajā projekta stadijā pieprasīt izvērtēt termiņu, kurā arhitekti apņemas pabeigt projektēšanas darbus. Metu konkursam bija atvēlēti divi mēneši, un šā gada 17.maijā iesniegti divi meti. Pēc žūrijas vērtējuma uzvaru guva SIA "Nams" projekts ar devīzi LIIN0000.

Pateicoties arhitektu veiksmīgi plānotam blakustelpu un saimniecisko telpu risinājumam, saglabātas plašas klašu telpas, tai pat laikā ticis sasniegts milzīgs telpu platības ietaupījums. Projekta kopējā telpu platība ir 9726m². Tie ir apmēram 12m² uz skolēnu, kas ir ievērojami mazāk nekā jebkurā citā pēdējos gados Latvijā būvētā skolā, kur šis cipars sasniedz vai  ir lielāks par 20m² uz skolēnu.  

Uzvarētāja meta kopējais telpu apjoms, salīdzinot ar konkurenta metā iekļauto kopējo telpu apjomu, ir par 60% mazāks. Ietaupījums sasniegts uz tehnisko telpu rēķina, mācību telpām paliekot plašām.

Šie ir tikai pirmie soļi pretim jaunai skolai Ādažos. Nākotnē paveicams laikietilpīgs darbs, lai iecere kļūtu par realitāti -  jārīko sarunu procedūra ar uzvarējušā meta autoru. Ja sarunu procedūrā panākta vienošanās, tad tiks slēgts projektēšanas un autoruzraudzības līgums, notiks tehniskā projekta izstrāde. Pēc tam izsludinās būvniecības iepirkumu. Un tikai tad precīzi būs zināms nepieciešamā finansējuma apjoms un būvdarbu termiņš. 

Kopš 2005.gada Ādažu novada iedzīvotāju skaits ir palielinājies par 26%, un šī tendence turpina pieaugt. Ādažu vidusskolas ēkas maksimālā kapacitāte ir līdz 1200 skolēniem, bet jau 2015./2016.mācību gadā tajā uzņemti 1250 skolēni, atbrīvojot bibliotēkas telpas. Un pēc statistikas datiem tuvākajā nākotnē skolēnu pieaugums skolā prognozējams līdz pat 1800 skolēniem. Skolas jaunās ēkas kapacitāte ir paredzēta 800 skolēniem. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)