Banner 980x90

Nodibināta Latvijas Zaļās partijas Ādažu nodaļa

Saulkrasti24.lv
Saulkrasti24.lv
Pēc aizsardzības ministra juridiskā padomnieka Kaspara Ķikstes, zvērināta advokāta Mārtiņa Martinsona un uzņēmēja Gundara Bojāra iniciatīvas nodibināta Latvijas Zaļās partijas Ādažu nodaļa, aģentūru LETA informēja partija.

Dibināšanas pasākums notika 1.oktobrī, un uz to pulcējās vairāk nekā 30 novada uzņēmēji, valsts pārvaldes un pašvaldību speciālisti. Dibinātājus vieno uzstādījums "Par zaļiem Ādažiem!".

Ķikste skaidrojis, ka zaļā politika ir 21.gadsimta nepieciešamība, lai saglabātu tās dabas un dzīvesziņas vērtības, kas mums ir, vienlaikus veicinot līdzsvarotu un dinamisku novada attīstību un izaugsmi katra iedzīvotāja un valsts labā. Viņš norādījis, ka partijas prioritātes ir infrastruktūra, uzņēmējdarbība un investīcijas.

Martinsons paudis, ka svarīgi ir rast balansu un pārdomātu teritoriālo sadalījumu, lai novadā realizētos gan sekmīgas saimnieciskās darbības idejas, gan vide būtu tīkama iedzīvotājiem un tūristiem. Viņš uzsvēris, ka, "vērtējot lietas caur zaļo prizmu", ir iespējams sasniegt labus ekonomikas un efektivitātes rādītājus, vienlaicīgi saglabājot vides kvalitāti un nodrošinot resursu efektīvu izmantošanu.

Ādažu novadā dzīvojošo skaits sasniedz 15 000 un sagaidāma militārā sabiedroto kontingenta palielināšanās. Bojārs norādījis, ka Ādažu novada attīstībai jānotiek, ievērojot pieaugošā iedzīvotāju skaita un ikdienas vajadzību palielināšanos un izmantojot iespējas, ko šī situācija paver. Infrastruktūru un Ādažu centra plānojums jāpiemēro uzņēmējdarbības attīstībai, bet atsevišķie ciemi jāpieslēdz centram. Viņš uzskata, ka Ādažu novadam nepieciešama tālredzīga tūrisma koncepcija, iedzīvotājiem nodrošināta piekļuve Gaujai un pārējām 60 novada ūdenskrātuvēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)