Banner 980x90

No nākamā gada nepabeigtām būvēm Ādažos piemēros paaugstinātu NĪN likmi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ādažu novadā būves, kuru būvniecība netiks pabeigta noteiktajos termiņos, no 2016.gada 1.janvāra tiks apliktas ar paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmi - 3% apmērā, nolēmusi novada dome.

Kā aģentūru LETA informēja Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne, attiecīgus grozījumus saistošajos noteikumus par nekustamā īpašuma nodokli Ādažu novadā pieņēmusi Ādažu novada dome.

Tie papildināti ar jaunu punktu, kas nosaka, ka "būvi, kuras būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, ar nākamo mēnesi pēc būvniecības termiņa izbeigšanās līdz mēnesim, kad parakstīts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā, apliek ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi trīs procentu apmērā no lielākās būves vai būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības".

Ēku nenodošana ekspluatācijā bija viens no veidiem, kā izvairīties no nodokļu nomaksas.

Pirms izsludināšanas noteikumus vēl jāsaskaņo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)