Banner 980x90

No maija Ādažos jauna tradīcija – ikmēneša amatnieku un zemnieku tirdziņi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākot ar sestdienu, 7.maiju, turpmāk katra mēneša otrajā sestdienā Ādažos notiks amatnieku un zemnieku tirdziņi, koncerti un brīvdabas uzvedumi, pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informē Ādažu novada domes Sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne.

Sestdien, 7.maijā kā īpašs pārsteigums būs sacensības virves vilkšanā. Atnācēji varēs vērot senā dzīvesveida un cīņu kluba "Heiligenberg" seno cīņu paraugdemonstrējumus, kā arī paši iejusties seno cīnītāju tēlos. Ar muzikālajiem priekšnesumiem priecēs Mākslas un mūzikas skola, tradīciju kopa "Ābols". 

Visi būs laipni aicināti vērot, kā ugunskuru iedegs četri vīri – Nacionālo bruņoto spēku, tradīciju kopas "Ābols", senā dzīvesveida un cīņu kluba "Heiligenberg" un Ādažu Bērnu un jauniešu sporta skolas grieķu – romiešu cīņas pārstāvji. 

Pasākuma organizatori - biedrība "Ādažu uzņēmēji" stāsta, ka šo tirdziņu būtiska sastāvdaļa būs arī latvisko gadskārtu un tradicionālo svētku atzīmēšanas pasākumi. Piemēram, Ūsiņi latviešiem nozīmē pavasara beigas un vasaras sākumu. Šajā laikā visnozīmīgākais ir auglība – sākas sējas laiks.

Pasākumā tiks iedegts ugunskurs, bet pēc tam uz uguns vīri gatavos pantāgu – rituālu ēdienu, ko gatavoja, kad zirgus pirmoreiz jāja pieguļā. Pieteikties dalībai tirdziņos interesenti var rakstot uz e-pastu: adazutirgus@gmail.com. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)