Banner 980x90

NMPD: Dienesta darbinieku "masveida aizplūšana" patlaban ir apturēta

Rīga, 18.janv., LETA. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) patlaban ir apturēta darbinieku "masveida aizplūšana", šodien žurnālistiem sacīja NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāja vietniece Raita Krišjāne.

Viņa gan norādīja, ka dienestā joprojām ir daudz vakantu darba vietu, tomēr, pateicoties lēmumam atļaut mediķiem strādāt vairāk virsstundu, nekā to pieļauj Darba likums, vakanto vietu skaitu izdevies samazināt no 306 līdz 85 vietām.

Arī dienesta direktore Liene Cipule norādīja, ka divu mēnešu laikā būtiski uzlabojies brigāžu nodrošinājums Rīgas reģionā, turklāt ar dažādiem risinājumiem un veiktajiem pasākumiem stabilizēta arī operatīvā situācija Rīgā. Šī iemesla dēļ patlaban NMPD pārtraucis 9.novembrī Rīgas reģionālajā centrā izsludināto ārkārtas medicīnisko situāciju.

Tomēr, kaut arī patlaban situācija uzlabojusies, Cipule norādīja, ka risinājumi, kas tika izmantoti ārkārtas medicīniskās situācijas laikā, tostarp izsaukumu šķirošana pēc to prioritātes, kļūs par dienesta ikdienas pasākumiem, ņemot vērā, ka cilvēkresursu trūkums dienestā joprojām ir aktuāls.

Kā ziņots, NMPD pagājušā gada 9.novembrī izsludināja ārkārtas medicīnisko situāciju Rīgas reģionālajā centrā, ņemot vērā brigāžu resursu neatbilstību prognozējamajam pacientu skaitam šajā reģionā, kā arī vienlaikus saņemtos darbinieku atlūgumus, kas būtiski palielināja risku spējai nodrošināt operatīvu izsaukumu izpildi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)