Banner 980x90

Nedēļas nogalē Carnikavā svinēs Zvejnieksvētkus

Foto: LETA
Foto: LETA
Sestdien, 9.jūlijā Carnikavā norisināsies tradicionālie Zvejnieksvētki, kuru laikā darbosies bufetes, būs dažādi izklaides pasākumi, atrakcijas, lielais Zvejnieksvētku gadatirgus un koncerti, bet svētku noslēgumā – zaļumballe.

Kā pilsētas informācijas portāls Saulkrasti24.lv uzzināja Carnikavas novada pašvaldībā, agri no rīta pie Gaujas sāksies makšķerēšanas sacensības – "Feeder kauss", kuras turpināsies arī svētdien (vairāk informācijas šeit), bet jau no plkst.8.00 Carnikavas galvenās ielas un parku pārņems Zvejnieksvētku gadatirgus, kas pulcēs amatniekus un uzņēmējus no visas Latvijas. Plkst.10.00 pie tautas nama "Ozolaine" norisināsies ērmriteņu parāde, bet plkst.12.00 svinīgi atklās svētkus.

No plkst.13.00 līdz plkst.18.00 Carnikavas Novadpētniecības centrā, Jomas ielā 7 svētku apmeklētāji varēs izzināt tradīcijas un iesaistīties sportiskās aktivitātēs. Svētku viesu ērtībām pāri Vecgaujai uzstādīts plostu tilts, pa kuru iespējams ātri nokļūt uz Novadpētniecības centru un atpakaļ uz Carnikavas centru.

Novadpētniecības centrā darbosies dažādas darbnīcas un atrakcijas ģimenēm un bērniem. Carnikavas zvejnieki ierādīs tīkla lāpīšanas un mezglu siešanas prasmes, meistari Mārtiņš un Inga Pērkoni palīdzēs veidot māla traukus Baltā galdauta svētkiem, bet keramiķis Leontīns Cīrulis rādīs, kā māla traukus veido ar virpu. Apmeklētājus sagaida arī konkursi, pārsteigumi un spēles – jautrās ģimeņu spēles, zolītes turnīrs, tradicionālās zvejnieku spēka spēles. No plkst.15.30 līdz plkst.19.00 varēs ar laivu aizvizināties līdz Gaujas ietekai jūrā.

Vakarā Carnikavas parkā būs iespēja paklausīties koncertu, kurā uzstāsies solisti Andris Ērglis, Igo un Ieva Kerēvica kopā ar pavadošo grupu Jāņa Strazda vadībā. Pēc koncerta līdz pat rīta gaismai būs zaļumballe kopā ar grupu "Mākoņstūmēji" un Dj Kozy.

Svētku programma: 

*No plkst.07.30 līdz plkst.13.00 Carnikavas makšķerēšanas sacensības "Feeder kauss" (plašāk: sports.carnikava.lv).
*No plkst.08.00 Zvejnieksvētku gadatirgus.
*No plkst.10.00 līdz plkst.13.00 ērmriteņu parāde pie tautas nama "Ozolaine", pēc parādes ērmriteņu apskate un izbraucieni.
*Plkst.12.00 svētku atklāšana pie tautas nama "Ozolaine".

Carnikavas Novadpētniecības centrā:

*No plkst.13.00 līdz plkst.18.00 Senie zvejas arodi, māla trauku veidošana Baltā galdauta svētkiem, māla veidošana ar virpu, darbnīcas un konkursi lieliem un maziem un izjādes ar zirgiem.
*No plkst.13.00 līdz plkst.15.00  Airēšanas sacensības.
*No plkst.15.00 līdz plkst.16.00 SUP sacensības, pasākuma laikā būs pieejama arī SUP dēļu īre.
*No plkst.13.00 līdz plkst.17.00 Jautrās spēles ģimenēm.
*No plkst.13.00 līdz plkst.18.00 Spēkavīru sacensības komandām (3 vīri + 1 sieva) un Zvejnieksvētku zolītes turnīrs.
*No plkst.15.30 līdz plkst.19:00 Izbraucieni ar laivu uz Gaujas ieteku jūrā.

Individuālās sacensības

*Zivju turēšana krustā.
*Virves vilkšana.
*Airu vilšana.
*Komandu spēka stafete.
*Pievilkšanās pie stieņa.
*Roku saliekšana-iztaisnošana balstā līdztekās.

Carnikavas parkā: 

*Visu dienu – atrakcijas bērniem un bufetes, vakarā koncerts un zaļumballe.
*Plkst.19.00 - Andris Ērglis, Igo, Ieva Kerēvica kopā ar pavadošo grupu Jāņa Strazda vadībā.
*Plkst.21.00 - zaļumballe līdz rītam kopā ar grupu "Mākoņstūmēji" un Dj Kozy.
.


 

 


 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)