Banner 980x90

Nedēļas garumā Saulkrastos norisināsies ikgadējais džeza festivāls

Rīga, 12.jūl., LETA. Nākamnedēļ, no 15.jūlija līdz 20.jūlijam, Saulkrastu atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" norisināsies XXII starptautiskais džeza mūzikas festivāls "Saulkrasti Jazz Festival 2019", aģentūru LETA festivāla organizatori.

Ik vakaru uz brīvdabas skatuves kāps pieredzējuši un izcili mūziķi no visas pasaules. Festivāla galvenie viesi būs no džeza mūzikas dzimtenes ASV - leģendārie Deniss Čeimberss, Džefs Berlins, Deivids Senšess un Ozs Nojs, kuri apvienojušies muzikālā apvienībā "Moshulu" un 20.jūlija vakarā noslēgs Saulkrastu festivāla programmu.

Visas nedēļas garumā uz skatuves kāps dažādi atzīti un izcili džeza mūziķi - tādi kā virtuozais saksofonists Klodenss Luiss ar grupu "CieL Experience" no Floridas, grupa no Ungārijas "Silhoiette" kopā ar perkusionistu, vokālistu un komponistu no ASV Vinx, pašmāju veiksmīgākā džezfanka grupa "Very Cool People" kopā ar viesmāksliniekiem. Muzicēs trīs bigbendi - Kauņas Bigbends no Lietuvas, RDKS JVLMA bigbends no Latvijas un "Interfak" bigbends no Beļģijas, kā arī divi atšķirīgi basģitāristi - jaunā, strauji uzlecošā zvaigzne no Polijas Kinga Glika un pasaules mūzikas aprindās plaši pazīstamais franču basģitārists SHOB. Uz festivāla skatuves ar savu maigo kontrabasa spēles manieri šogad atgriezīsies arī Ehuds Etuns, kura trio sastāvam ir pievienojies ģitārists Rafals Serneckis un vokāliste Bogna Kiciņska.

Gliks, SHOB, Etuns, Serneckis un Kicinska šogad būs arī ikvasaras džeza nometnes meistarklašu vadītāji. Visiem interesentiem festivāls piedāvā intensīvu nodarbību kursu - vokālā, taustiņinstrumentu, ģitāras, basģitāras, sitaminstrumentu un pūšamo instrumentu spēlē. Sadarbības ietvaros ar Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmiju meistarklašu pasniedzēju komandā būs arī trombonists Pīts Madsens un saksofonists Darens Petits no Nebraskas universitātes Omahā, ASV.

Katru otro gadu "Saulkrasti Jazz Festival" rīko jauno bundzinieku konkursu "Baltic Drummers League", kurā piedalās bundzinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vecumā līdz 25 gadiem. Labākais jaunais bundzinieks Baltijā tiks noskaidrots 17.jūlijā. Uzvarētājs balvā iegūs apmaksātu iespēju piedalīties "New Mexico Jazz" festivāla organizētajās meistarklasēs Ņūmeksikā, ASV.

"Saulkrasti Jazz Festival" direktors Raimonds Kalniņš uzsver, ka savas 22 gadus ilgās pastāvēšanas laikā festivāls ir kļuvis zināms ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām un izveidojis noturīgas pozīcijas savas mērķauditorijas apziņā kā festivāls, kas atbilst augstiem kvalitatīvajiem kritērijiem, un tāds tas būs arī šogad.

Sīkāka informācija par festivāla koncertprogrammu un meistarklasēm ir pieejama mājaslapā "www.saulkrastijazz.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)