Banner 980x90

Nākamnedēļ piejūras pilsētās ar daudzpusīgu piedāvājumu svinēs Zvejnieksvētkus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Kā ierasts, jūlija otrajā sestdienā, 9.jūlijā, piejūras pilsētās ar daudzpusīgu un bagātīgu pasākumu programmu tiks svinēti Zvejnieksvētki, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Zvejnieku svētki tiks svinēti gan lielajās piejūras pilsētās, piemēram, Liepājā, Ventspilī un Salacgrīvā, gan arī ne tik lielās pilsētās, piemēram, Pāvilostā un Carnikavā.

Pāvilostā tiks svinēta Zvejnieku svētku 80 gadu jubileja. Pasākumu programma sāksies no plkst.9.00, piedāvājot svētku tirgu, sporta spēles, zvejniecības radošās darbnīcas, kultūras un izklaides pasākumus, kuģu parādi, jūras valdnieku vizīti uz sauszemes, bet vakarā Upesmuižas parka estrādē notiks koncerts, kurā uzstāsies Ivo Fomins ar grupu, savukārt zaļumballi varēs pavadīt kopā ar grupu "Deficīts", Tomasu Kleinu un viņa grupu.

Svētku laikā plkst.11.00 Pāvilostas kapsētā notiks atceres brīdis bojāgājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem, pēcāk pilsētā notiks arī tautas deju ansambļa "Lielupe" koncerts un tiks atklāta Annas Lauvas personālizstāde "Pāvilostas stāsti gleznās".

Liepāja Jūras svētku programmu no plkst.11.00 piedāvās baudīt Liepājas promenādē. Jūras svētki tiek atklāti ar piemiņas brīdi bojāgājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem.

Tradicionāli ar savu piedāvājumu liepājniekus un Liepājas viesus priecēs amatnieku un mājražotāju tirgus, muzikālo baudījumu sniegs Normunds Rutulis un "Zvejnieku dēli", Aminata, grupa "Dakota", Dailes teātra aktieru ansamblis "Ilga" ar koncertprogrammu "Mīļā, mans kuģis tālu jūrā", grupa "Cepums" un mūziķi "Rassell&Sabīne Berezina". Savukārt mazajiem liepājniekiem organizatori būs sarūpējuši bērnu programmu, bet aktīvās dzīves piekritēji varēs piedalīties netradicionālajās sporta spēlēs un vērot kanālā notiekošās laivu sacensības.

Paralēli Jūras svētkiem ikviens interesents būs aicināts baudīt 10.starptautiskā Ielu teātru festivāla "Zeme. Debess. Jūra." piedāvājumu un 20.starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra "Liepājas Marīna" un "Mazā Marīna" noslēguma izstādi.

Ventspilī svētki tiks svinēti divu dienu garumā, otrajā dienā rīkojot bērniem veltītu pasākumu "Mazie Jūras svētki", kas notiks Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā "Fantāzija" kopā ar "Sūkli Bobu Kvadrātbiksi" un jūras zvaigzni Patriku.

Arī Ventspilī svētku iesākumā plkst.11.00 notiks piemiņas brīdis pie piemiņas akmens "Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps jūras dzelmē", bet stundu vēlāk jūras valdnieks Neptūns atklās svētkus Ostas ielas promenādē. Muzikālā programma būs baudāma laukumā pie Hercoga Jēkaba piestātnes. Svētkos muzicēs grupa "Turaidas roze", muzikālā apvienība "Neaizmirstulītes" un "Mariachi", kā arī interesenti varēs vērot Ventspils karsējmeiteņu, ielu vingrotāju, grupas "Pieneņu vīns", dīdžeja "Jainaro" un duetu "Duende" priekšnesumus.

Pasākuma mazie apmeklētāji Ventspilī varēs noskatīties muzikālo uzvedumu bērniem "Pepijas stāsts", kā arī varēs baudīt rotaļas, atrakcijas, spēles, radošās darbnīcas un "Anneles" piepūšamās atrakcijas. Svētku laikā īpašu gaisotni solās sniegt "Pūķu laivu" sacensības, bet svētku noslēgumā Reņķa dārzā no plkst.21.00 varēs ballēties kopā ar grupu "Lauku muzikanti", Antru Stafecku un dīdžeju Robertu Lejasmeijeru.

Savukārt Salacgrīvā būs dažādas veida sacensības - smaiļošanas un glābšanas riņķa mešana ūdenī, kā arī notiks jau ierastākas spēles, tostarp basketbols un volejbols. Būs pieejama vizināšanās zvejnieku laivās pa jūru, notiks zivju, mājražojumu un amatniecības preču tirgošanās, bet ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies Normunds Ķietis un Inita Āboliņa, dejos jauniešu deju kolektīvi "Randa" un "Skulte", koncertā "Par mums pašiem" uzstāsies Ieva Kerēvica, Jānis Aišpurs un Nacionālā teātra aktieri Marija Bērziņa un Ainārs Ančevskis, bet vakara ballē dejotājus priecēs grupa "Apvadceļš", "Dakota" un dīdžejs "Matthew Nagle".

Arī Carnikavā paredzēts lielais Zvejnieksvētku tirgus un plaša norišu programma Carnikavas Novadpētniecības centrā, kā arī jauks vakara noslēgums - koncerts un zaļumballe Carnikavas parkā kopā ar Latvijā zināmiem māksliniekiem.

Pašā rīta agrumā Gaujā norisināsies makšķerēšanas sacensības "Feeder kauss", kas turpināsies arī nākamajā dienā, bet no plkst.8 Carnikavas galvenās ielas un parku pārņems svētku tirgus, kas pulcēs kopā amatniekus un uzņēmējus no visas Latvijas. Svētku svinīgā atklāšana plānota plkst.12.00, bet vēlāk sāksies dažādas izziņas, tradīcijas un sporta aktivitātes. Carnikavas parkā plkst.19.00 notiks koncerts, ko piedāvās Andris Ērglis, Igo, Ieva Kerēvica un pavadošā grupa Jāņa Strazda vadībā. Pēc koncerta līdz pat rīta gaismai būs zaļumballe kopā ar grupu "Mākoņstūmēji" un dīdžeju "Kozy".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)