Banner 980x90

Mūzikas un mākslas festivāls "BILDES" aicina uz izstādi "Pastkastītes" Salacgrīvā 

 Jūras svētku ietvaros 11. jūlijā plkst. 10.00–17.00 laukumā pie Salacgrīvas novada Kultūras centra būs apskatāma izstāde "Pastkastītes", ko veidojuši festivāla "BILDES" dalībnieki.

Jūras svētku ietvaros 11. jūlijā plkst. 10.00–17.00 laukumā pie Salacgrīvas novada Kultūras centra būs apskatāma izstāde "Pastkastītes", ko veidojuši festivāla "BILDES" dalībnieki.

Izstādē apskatāmi 24 mākslas darbi. Izstādes dalībnieki ir mūziķi, mākslinieki, dažādu radošu profesiju pārstāvji, kā arī viņu bērni. Pastkastītes izstādei apgleznojuši Armands Alksnis, Raimonds Bartaševičs, Juris Kaukulis, Jānis Vanadziņš, Arnis Veisbārdis, Varis Vētra, Arvīds Plokšta, Inese Mailīte, Aleksejs Naumovs Andra Rācenāja, Inga Pērkons u.c.

Pastkastīšu dizaina autors, mākslinieks Visvaldis Asaris par izstādi saka: "Ir Lietas,  kuras mēs saucam par vecām kā pasaule. Ir Lietas, kuras mēs esam atmetuši, piemirsuši un šodien vairs nelietojam, bet ir Lietas, kuras ir mūžīgas, spītējot šodienas racionālismam un ikdienas steigai. Zināmā mērā to varam attiecināt uz vēstuli un pastkastīti kā labākajiem mūžīgajiem draugiem. Vēstule gaida nokļūšanu konkrētā pastkastītē, un tā savukārt gaida iekrītam konkrēto vēstuli.

Izstādē eksponētajās pastkastītēs mēs jūtam šo mūžīgo dialogu. Pastkastīte ir kā personīga vēstule, domāta arī mums visiem. Asprātīga vai ne visai, jautra vai pat skumja, krāsaina vai melnbalta, romantiska vai racionāla. Tādi ir izstādes pastkastīšu autoru poētiskie stāsti."
Jau tradicionāli viens no izstādes mākslinieciskajiem konsultantiem un arī dalībniekiem ir Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas

Metāla dizaina apakšnozares vadītājs, asociētais profesors Arvīds Endziņš. "Pastkastīte ir kas vairāk nekā balta lapa. Tai ir pašai savs stāsts, kas jārespektē. Māksliniekam ir jābūt gatavam strādāt ar visdažādākajiem materiāliem un virsmām. Laikam, esam romantiķi, jo, šķiet, nav pasaulē daudz valodu, kurās vienkāršas, pašsaprotamas lietas sauc mīļvārdā. Pastkastīte, ne pasta kaste. Lai mums izdodas saņemt tikai labas ziņas un mīļas, gaidītas vēstules," visiem novēl mākslinieks.

Izstādi "Pastkastītes" Salacgrīvā rīko "BILŽU BIROJS" sadarbībā ar Salacgrīvas novada kultūras centru. Šis pasākums ir daļa no "BILŽU BIROJA" rīkotās akcijas "ApGLEZNO un noBILDĒ arī Tu savu pastkastīti!". 

"BILŽU BIROJA" direktore Tija Auziņa akcijas ideju guvusi, dažādās Latvijas vietās manot skumstošas, aprūsējušas vai vienkārši garlaicīgi vienādas pastkastītes: "Domājot par vēstuļu sūtīšanas burvību un romantiku, pagājušajā gadā festivāla "BILDES" dalībnieki apgleznoja vai citādi mākslinieciskoja pastkastītes, piešķirot tām jaunu, neierastu veidolu. Izstādes darbi un pašu mākslinieku emocijas mūs tik ļoti iedvesmoja, ka vēlamies aizsākto tēmu turpināt arī festivāla "BILDES" 35 gadu jubilejas gaidīšanas laikā un radīšanas prieku nodot tālāk visai Latvijai. Tāpēc aicinām privāto pastkastīšu īpašniekus kopā ar bērniem un citiem ģimenes locekļiem radoši izdaiļot savas piemājas pastkastītes, padarīt tās krāsainas un īpašas, lai atjaunotā pastkastīte kļūtu par mājas vizītkarti un arī par oriģinālu vides objektu.
Ceram, ka pastkastīšu izstādes iedvesmos ikvienu Salacgrīvas iedzīvotāju un viesi aplūkot savu un arī apkārt esošās pastkastītes. Sakopjot savas mājas un dārzus, ņemsim rokās ne tikai grābekļus un lāpstas, bet arī otas un krāsu bundžas un radoši atjaunosim un mākslinieciskosim savas pastkastītes! Dariet kā mēs, dariet labāk par mums!"

Lai piedalītos akcijā un kļūtu par "BILŽU" neklātienes dalībnieku, mākslinieciskoto pastkastīšu fotogrāfijas jānosūta uz "BILŽU BIROJA" e-pastu pastkastites@bildes.lv līdz 10. septembrim. Vairāk informācijas par akciju festivāla "BILDES" mājaslapā – www.bildes.lv. 


Noderīgas saites:
Festivāla mājaslapa: http://www.bildes.lv 
Festivāla profils Facebook: http://www.facebook.com/FestivalsBildes 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)