Banner 980x90

Melleņu zupa ar klimpām

Melleņu zupa ar klimpām - vai atceries, cik garda tā bija bērnībā? Un cik zili zobi no tās palika? Melleņu klimpu zupa ir gardums, kas tev noteikti jāpagatavo - palutini sevi un iepriecini savējos!
Zupai - 400 g melleņu, 100 g cukura, ½ citrona, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes.

Klimpām - 1 ola, 1 glāze piena, 250 g miltu, šķipsniņa sāls.

Pagatavošana - 1,5 l ūdens aplej mellenēm un vāra līdz tās sāk šķīst. Pievieno cukuru, izspiestu citrona sulu un nedaudz pierīvē citrona miziņu. Kad melleņu zupa sāk vārīties, pievieno, aukstā ūdenī izšķīdinātu, kartupeļu cieti. Uzvāra.

Olu sakuļ ar sāli, pielej pienu un iemaisa miltus. No masas gatavo apaļas vai garenas klimpiņas. Liek vārošā sālsūdenī, vāra līdz uzpeld.

Pasniedz atdzesētu melleņu zupu ar atdzesētām klimpām.

Raksts publicēts sadarbībā ar
 src=

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)