Banner 980x90

Latvijā pirmo reizi notiks Ziemeļvalstu Vasaras universitātes vasaras sesija

Valmiera, 20.jūl., LETA. No 26.jūlija līdz 2.augustam pirmo reizi Latvijā, Saulkrastos, notiks Ziemeļvalstu Vasaras universitāte, un tā pulcēs 200 dalībniekus no 30 dažādām pasaules valstīm, aģentūrai LETA pavēstīja pasākuma pārstāve Laine Kristberga.

Ziemeļvalstu Vasaras universitātes vasaras sesija tiek organizēta kā starpdisciplināra tīklošanas platforma pētniekiem un studentiem no visas pasaules, lai atbrīvotā atmosfērā uzstātos ar priekšlasījumiem, piedalītos diskusijās un semināros netradicionāli akadēmiskā vidē. Šīs nedēļas laikā diskusijas un prezentācijas tiks organizētas astoņas interešu kopās, sākot no feminisma filosofijas un beidzot ar migrācijas problēmām un labklājību Ziemeļvalstīs. Katras akadēmiskās dienas beigās dalībniekiem tiks piedāvāta interesanta kultūras programma, tostarp kino vakari, dejas, performanču nakts, mūzika, bārs un uzkodas.

Kā jau katru gadu, arī šajā Ziemeļvalstu Vasaras universitātes vasaras sesijā piedalīsies izcili vadošie pētnieki ar priekšlasījumiem. Šogad piedalīsies profesore Sigridura Torgersdotiri) no Islandes Universitātes un doktore Sesīliju Malmstrēmu Olsoni, kurai ir doktora grāds dejas zinātnē un literatūrā. Visas vadošo pētnieču lekcijas būs pieejamas publiski.

Kopš 1950.gada Ziemeļvalstu vasaras universitāte ir bijusi neatkarīga, akadēmiska institūcija, kas organizē simpozijus, piesaistot starptautiskus dalībniekus no dažādām disciplīnām Ziemeļvalstu un Baltijas reģionos. Tā organizē ikgadējas vasaras un ziemas sesijas Ziemeļu un Baltijas jūras reģiona valstīs.

Ziemeļvalstu Vasaras universitātes mērķis ir attīstīt akadēmiskas un uz jaunradi vērstas iniciatīvas, veidojot starptautiskus tīklus un kopienas, lai nodrošinātu iespēju iesaistīties starpdisciplināros pētījumos un attīstīt kritisko domāšanu. Universitātes prioritāte ir tādi pētījumu virzieni, kas bieži ir ārpus disciplinārā ietvara universitātēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)