Banner 980x90

Kučinskis prognozē, ka piešķirs līdzekļus vētras seku novēršanai Saulkrastos

Rīga, 16.aug., LETA. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) prognozē, ka saskaņā ar noteikto kārtību tiks piešķirti līdzekļi vētras seku novēršanai Saulkrastos, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem pavēstīja premjers.

Viņš skaidroja, ka šādos gadījumos pašvaldība par līdzekļu nepieciešamību vēršas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, kas ar attiecīgu priekšlikumu nāk uz valdību. Pēc tam lēmumu pieņem Ministru kabinets.

"Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns mediju pārstāvjiem norādīja, ka arī no savas puses ir par to uzrunājis valdības vadītāju.

Kā ziņots, Saulkrastos 12.augustā negaisa laikā sagāzts liels daudzums koku, bet cilvēki nav cietuši, aģentūrai LETA pastāstīja Saulkrastu pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Guntis Vinteris.

Jau vēstīts, ka Smiltēns iepriekš vēstulē premjeram norādījis, ka vētras rezultātā bojāts ievērojams skaits ēku, žogu, nojumes, labiekārtojuma elementu, autotransporta, apgaismojuma līnijas, laternas u.c. materiālās vērtības. Nepieciešama arī palīdzība attiecībā uz ievērojamu skaitu vētrā sabojāto, tajā skaitā nogāzto koku novākšanā.

Smiltēns vērš uzmanību, ka šādi postījumi Saulkrastos nav piedzīvoti kopš 1969.gada. Viņš aģentūrai LETA apgalvoja, ka daudziem maznodrošinātiem iedzīvotājiem neesot nepieciešamo līdzekļu, piemēram, ēku un postījumu novēršanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)