Banner 980x90

Krastiņš apsver iespēju par apmelojumiem tiesāties ar Carnikavas novada domes priekšsēdētāju Jurēvicu

Foto: Lita Krone/ LETA
Foto: Lita Krone/ LETA

Bijušais Carnikavas novada domes priekšsēdētājs Imants Krastiņš (RA) apsver iespēju vērsties tiesā pret pašreizējo domes priekšsēdētāju Daigu Jurēvicu (LZS) "par publisku neslavas celšanu un apmelošanu", aģentūru LETA informēja pats Krastiņš.

Paziņojumā masu medijiem viņš norāda, ka Jurēvica pēc pagājušajā trešdienā notikušās domes priekšsēdētāju maiņas ir izteikusi vairākus apgalvojumus masu medijiem, kas esot klaji nepatiesi.

"Proti, Jurēvica, pamatojot vadības maiņu, klāstīja, ka Krastiņš ir vienpersoniski plānojis aizņemties 20 miljonus eiro lielu kredītu, kā arī paguvis vienpersoniski palielināt pašvaldības kredītsaistības," skaidro Krastiņš.

Krastiņš kategoriski noraida šos apgalvojumus kā melīgus un pieprasa Jurēvicai publiski atsaukt šīs ziņas visos masu medijos, kur tās tika publicētas, kā arī ievietot tādu pašu paziņojumu pašvaldības oficiālajā laikrakstā.

"Domes vadības maiņai nebija nekādu racionālu iemeslu, jo darbs pēc svētkiem bija tikko sācies un nekādi būtiski lēmumi, pēc kā izvērtēt domes vadību, vēl nebija pieņemti. Mans lūgums domes sēdē bija ļaut jaunajai vadībai strādāt, lai būtu iespēja pierādīt ar darbiem uzstādīto mērķu sasniegšanu," pauž Krastiņš.

"Uzskatu, ka Jurēvicas publiskie izteikumi bija ar mērķi attaisnot politiskās intrigas, kā arī nomelnot mani kā sāncensi nākamā gada pašvaldības vēlēšanās," paziņojumā masu medijiem norādījis politiķis.

Tikmēr Jurēvica aģentūrai LETA sacīja, ka viņas izteikums par 20 miljonu eiro kredītu esot pārprasts, - tas noticis brīdī, kad Krastiņš interesējies par maksimālo aizņēmuma summu pašvaldībā, kas ir 20 miljoni eiro. "Tā [domes sēdes] diena bija traka, žurnālisti daudz zvanīja, iespējams, ka esmu neprecīzi izteikusies," sacīja Jurēvica. "Uztraukumā varbūt neprecīzi izteicos, nav nekādas apmelošanas, darbinieki tam ir liecinieki," pauda politiķe. Viņa norādīja, ka viņas atvainošanās par neprecīziem izteikumiem pašreiz jau publicēta "Rīgas Apriņķa Avīzē", kā arī izteica atvainošanos Krastiņam.

Kā ziņots, Jurēvicas atgriešanās Carnikavas novada domes priekšsēdētājas amatā ir "politiski angažēts apvērsums", kas tika sarunāts vēl decembrī, dažas dienas pēc viņas gāšanas, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Krastiņš.

Jurēvica, jautāta par Krastiņa atcelšanas iemesliem, aģentūrai LETA skaidroja, ka vien dažu viņa vadītās domes nedēļu laikā tapis skaidrs, ka netiek pildīti viņa solījumi sabiedrībai par demokrātisku pārvaldību, viņš esot vienpersoniski pieņēmis virkni lēmumu, kamēr vēl nav apstiprināts pašvaldības budžets, par kuriem bijis jālemj visiem domes deputātiem, kā arī viņa sasaukuma laikā no darba pašvaldībā aizgājuši divi vadošie speciālisti, kas neesot vēlējušies strādāt "viņa komandā".

Kā ziņots, par Carnikavas novada domes priekšsēdētāju 20.janvārī ārkārtas sēdē ievēlēta pirms vairākām nedēļām no šī amata atsauktā Jurēvica.

Kā aģentūru LETA informēja Carnikavas domes pārstāve Ilze Cerbule, par Jurēvicu balsojuši astoņi deputāti - Genovefa Kozlovska (LZS), Rolands Laveiķis (LZS), Pjotrs Špakovs (LZS), Eva Odziņa (LZS) un Daiga Kalnbērziņa (VL-TB/LNNK), Ilze Tjarve un Edgars Sliede, kā arī pati Jurēvica.

Domes ārkārtas sēdē deputāti nobalsoja arī par triju domes priekšsēdētāja vietnieka amatu likvidēšanu un vienas vietnieka amata vietas izveidošanu. Par Carnikavas novada domes priekšsēdētājas vietnieci ievēlēta Kozlovska.

Iepriekšējais domes priekšsēdētājs Krastiņš 20.janvārī atcelts no amata, pamatojoties uz sešu deputātu iesniegumu. Par viņa atcelšanu nobalsoja astoņi deputāti. Carnikavas domē strādā kopumā 15 deputāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)