Banner 980x90

Kādas smaržas dāvināt dažādām horoskopu zīmēm?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Svētku laiks tuvojas straujiem soļiem. Un kurš gan ir teicis, ka dāvināt var tikai svētkos? Smaržas ir lieliska dāvana gan vīriešiem, gan sievietēm ne vien svētkos, bet arī vienkārši tāpat, lai iepriecinātu sevi un citus. Vieni smaržas izvēlas pēc zīmola, citi – pēc pudelītes, tilpuma vai cenas. Vēl citi iet veco labo empīriskās izziņas ceļu un mēģina piemeklēt patīkamāko aromātu pēc ožas. Bet kā būtu, ja smaržas piemeklētu pēc horoskopa zīmes?

Kas ir horoskopi?
Horoskopi par modes kliedzienu kļuva deviņdesmitajos gados, kad pēc neatkarības atgūšanas cilvēki nodevās pašizziņai un izpētei. Austrumu tradīcijas vilināt vilināja, un nav jau nekas sarežģīts – palūkot kalendārā, kurā zvaigznājā saule atradusies dzimšanas dienā. 12 zvaigznāji, 12 horoskopa zīmes. Būtībā tiek izmantota noteikta debesu sfēras shēma, lai noteiktu zvaigžņu, planētu, saules un mēness stāvokli noteiktā laika brīdī. Astrologi tic, ka noteiktām horoskopa zīmēm piemīt kopīgas īpašības, kas raksturo cilvēku. Un, ja reiz ir kādas kopīgas īpašības, tad kāpēc gan lai nebūtu arī vienota aromātu kopuma, kas vislabāk piestāv katrai horoskopa zīmei?

Auns (21. marts–19. aprīlis)
Auni ir kaislīgi un visai impulsīvi. Šai horoskopa zīmei ir piemērotas smaržas, kas sniedz tūlītēju enerģijas lādiņu – pikanti citrusaugļu aromāti būs īstā izvēle. No vienas puses – pavasara spirgtums, no otras – enerģisks asums. Tāpat auniem patīk viss jaunais un modernais. Tā ir aktīva, spēcīga un ekstraverta horoskopa zīme. Muskusa aromāts palīdz izcelt to spēku, savukārt vieglie un gaisīgie toņi, piemēram, frēzijas, palīdz padarīt maigāku reizēm pārāk ekspresīvo un tiešo personību. Citrusu smaržas ietver arī tādas smaržu notis kā citronu pumpuri un lotosa ziedi, padarot šos aromātus par pirmo aunu izvēli.
Aromāts: Coach Poppy Citrine Blossom, EDP 

Vērsis (20. aprīlis–20. maijs)
Tie, kas dzimuši vērša zīmē, dod priekšroku piezemētiem toņiem. Vērsis ir zemes zīme, līdz ar to parasti izvēlas to, kas ir klasisks, gaumīgs un ieturēts. Vēršiem patīk kvalitāte, bet nepatīk bezgaumīga izrādīšanās. Attiecīgi pudelītes izskats vēršiem var šķist ne mazāk svarīgs kā tās saturs. Apelsīnu ziedi, kadiķu ogas un pačūliju aromāta kombinācija veido spēcīgu, tomēr ieturētu kombināciju.
Aromāts: Hugo Boss Femme, EDP

Dvīņi (21. maijs–20. jūnijs)
Dvīņi ir rotaļīga zodiaka zīme un tās pārstāvji ir eksperimentētāji – viņiem patīk viss krāsainais un modīgais. Viņi paši sevi neuztver pārāk nopietni, un viņiem nav iebildumu šad tad nedaudz pārspīlēt. Viņiem patiks tādi smaržu toņi kā vijolītes, tuberozes, sandalkoks, muskuss un ciedrs. Šādu aromātu apvienojums būs tieši dvīņu gaumē – neticams un nedaudz pārgalvīgs.
Aromāts: Stella McCartney Pop, EDP

Vēzis (21. jūnijs–22. jūlijs)
Vēzis ir viena no klasiskākajām un sievišķīgākajām horoskopa zīmēm. Un, kā klasikas piekritējiem, šai zīmei piestāvēs klasiskākais no visiem aromātiem – Chanel Nr. 5. Šī smaržu kvintesence ir nedaudz uzlabota un atjaunināta kopš tās radīšanas. Citroni, mandarīni, jasmīns, rozes un vetivērija kopā veido vieglu, daudzpusīgu aromātu, kas noteikti izcels vēža sievišķīgo pusi.
Aromāts: Chanel Nr. 5, EDP

Lauva (23. jūlijs–22.augusts)
Lauva ir saules zīme, un saules zīmei vislabāk piestāv seksuālas un vasarīgas smaržas. Tādas smaržas, kas atgādina nostalģisku viduslaiku klostera saules pielieto dārzu, kurā izceļas acālija un kastanis. Tā ir smarža, kas piesaista uzmanību, gluži tāpat kā paši lauvas zīmes pārstāvji. Lauvas noteikti novērtēs aromātus, kas pildīti greznās pudelītēs un ko radījuši slaveni zīmoli, ko ar lepnumu var izlikt uz plauktiņa redzamā vietā.
Aromāts: Bottega Veneta Knot, EDP

Jaunava (23. augusts–22. septembris)
Jaunavas novērtēs visu, kas ir vienkāršs un piezemēts. Nekā samākslota, vienkārši piezemēti ziedu un muskusa aromāti, piemēram, dzintars un sandalkoks, kā arī neliels asumiņš, ko piešķir kardamons. Jaunavas ir noslēpumaina zīme, un tām piestāv aromāti, kuros ir paslēpta kāda slepena sastāvdaļa. 
Aromāts: Tom Ford Neroli Portofino Acqua, EDT

Svari (23. septembris–22. oktobris)
Svariem patīk viss, kas ir rozā, glīts, salds un sievišķīgs. Svari ir maiga gaisa zīme. 
Viņi ir kā smalks eņģelisku būtņu kora skaistākais elements. Tādēļ arī aromātam jābūt ne mazāk eņģeliskam. Svariem patiks tādas kombinācijas kā greipfrūti, rozā piparu augļi un lazdu riekstu krēms – šāda kombinācija būs kārdinoša, meitenīga un perfekti piemērota svariem.
Aromāts: Thierry Mugler Angel Muse , EDP

Skorpions (23.oktobris–22. novembris)
Skorpioni ir noslēpumainas un neparedzamas būtnes. Un arī izvēlētajiem aromātiem jābūt ne mazāk īpašiem. Kā būtu ar vasabi, sandalkoku, mandarīnu, vetivēriju un vīraku, lai smarža būtu vienlaikus gan intensīva, gan svaiga? Muskusīgā un noslēpumainā smaržu kombinācija lieliski papildina šīs zīmes īpašības. Skorpioniem piestāvēs tādi aromāti, kas it kā ir precīzi un izteiksmīgi, taču pietiekami noslēpumaini, lai nemaz nebūtu tik viegli noteikt tā sastāvdaļas.
Aromāts: Calvin Klein CK2, EDT
Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Strēlnieks (23. novembris–21. decembris)
Strēlnieks ir viena no zodiaka zemes zīmēm, kas ļoti labprāt pavada laiku ārpus telpām. Līdz ar to viņiem nepatiks nekas, kas nomāc viņu personību un pārāk acīmredzami pauž, ka persona ir lietojusi smaržas. Strēlniekiem patiks aromāti no augu valsts. Šīs horoskopa zīmes pārstāvji novērtēs aromātus, kas atgādina svaigi pļautu zāli, papriku, vetivēriju – visu, kas vēsta par dabu un laika pavadīšanu ārā.
Aromāts: Dolce & Gabbana L´Imperatrice, EDT

Mežāzis (22. decembris–19. janvāris)
Piezemētais mežāzis dos priekšroku spēcīgām, vīrišķīgām un tīrām meža smaržām. Pat šīs zīmes sievietes nereti veikalu plauktos dod priekšroku tieši vīriešu aromātu sadaļai. Arī tādiem klasiskiem sieviešu aromātiem kā rožu ziedlapiņas var piešķirt vīrišķīgu piezemētību, pievienojot tādus toņus kā ciedrs un zīda muskuss. Mežāži ir minimālisti un moderni estēti, kuri dod priekšroku vienkāršam smaržu pudelītes dizainam ar skaidrām līnijām un izvēlas piezemētus aromātus.
Aromāts: Byredo Encens Chembur, EDP

Ūdensvīrs (20. janvāris–18. februāris)
Sportiskais ūdensvīrs novērtēs īstu romantiku un īpaši tīrus toņus. Ūdensvīriem patīk unisex aromāti, kas ir gana gaisīgi un viegli. Gaisīgumu rada tādi smaržu toņi kā ingvers, magnolija un maigais kašmirs. Šādu toņu kombinācijai ūdensvīrs nespēs pretoties.
Aromāts: Ralph Lauren Romance, EDP

Zivis (19. februāris–20. marts)
Zivis ir viena no sapņainākajām un romantiskākajām zodiaka zīmēm. Klasisks rožu aromāts būs tieši tas, kas vajadzīgs. Zivīm patiks viss, kas vēstīs par romantiku un fantāzijām piepildītu pasauli. Tas attiecas gan uz pašu aromātu, gan uz pudelītes noformējumu. Dažādu šķirņu rožu apvienojums kopā ar baltajām narcisēm, muskusu un sandalkoku – šādu īpašu toņu savienojumu zivis ne tikai novērtēs, bet arī intensīvi lietos.
Aromāts: Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa, EDP
Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Lai arī kāds būtu dāvanas saņēmējs, smaržas ir lieliska, individuāla un īpaša dāvana. Internetveikals 1a.lv piedāvā ārkārtīgi plašu gan slavenu, gan mazāk zināmu aromātu klātu. Atliek vien izvēlēties un iepriecināt!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)