Banner 980x90

Kā darbojas ātrais kredīts?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Dažkārt nākas nonākt situācijā, kad steidzami vajadzīga nauda, taču līdz algas dienai vēl nedaudz jāpagaida. Kā rīkoties šādos brīžos? Viens no variantiem – izmantot īstermiņa iespējas, kuras sniedz ātrais kredīts.

Ātro kredītu priekšrocības
Ne velti ātrais kredīts iekarojis savu popularitāti – tam piemīt vairākas priekšrocības:
- naudas izsniegšanas ātrums – no brīža, kad piesakies kredītam, līdz mirklim, kad nauda nonāk Tavā kontā, parasti paiet mazāk nekā 30 minūtes (atsevišķos gadījumos, piemēram, ja transakcija norisinās starp divām dažādām bankām, šis laika periods var būt ilgāks);
- ērtums – lai saņemtu naudu ar ātro kredītu palīdzību, Tev pat nav nepieciešams iziet no mājas, jo viss process norisinās internetā.

Papildus tam, aizņemšanās process ir maksimāli vienkāršots – reģistrējoties jānorāda vien svarīgākā informācija, kā arī nav nepieciešams iesniegt dažādus dokumentus;
- nelielas izmaksas – vienīgās izmaksas, ar kurām Tev jārēķinās, izmantojot ātros kredītus, ir procentu likme jeb komisijas maksa. Turklāt vairāki aizdevēji pirmajā reizē piedāvā aizņemties bez procentu likmes – atdot vajadzēs tieši tikpat, cik aizņēmies;
- nav nepieciešama ķīla un galvotājs.

Kādās situācijās ātrais kredīts ir piemērota opcija?
Pirms aizņemšanās nepieciešams saprast, vai ātrais kredīts spēs Tev palīdzēt. Izmanto to tikai tad, ja Tev ir regulāri ienākumi un esi pārliecināts, ka noteiktajā periodā Tev būs pietiekami daudz naudas, lai kredītu varētu atmaksāt. Lūk, dažas no situācijām, kad ātrie kredīti var lieti noderēt:
- salūzusi kāda ierīce, kuru izmanto ikdienā, un steidzami jāveic tās remonts vai jāiegādājas jauna;
- piemeklējušas veselības likstas un nepieciešams apmeklēt ārstu vai iegādāties medikamentus;
- rēķini, īres maksa vai komunālie maksājumi kļuvuši lielāki.

Savukārt, ja vēlies naudu tērēt spontāniem pirkumiem vai izmantot to atpūtai, ātrais kredīts nav piemērotākā opcija.

Kā rīkoties, ja noteiktajā termiņā nav iespējams veikt kredīta atmaksu?
Ja pienākusi diena, kad nauda jāatdot, taču to izdarīt joprojām nevari, zini, ka lielākā daļa aizdevēju par papildus samaksu ļauj aizdevuma atmaksas termiņu pagarināt (parasti – uz 7, 14 vai 30 dienām). Taču, ja arī šī opcija Tev neder, nekavējoties sazinies ar kredītiestādes darbiniekiem, lai vienotos par abām pusēm piemērotāko risinājumu. Taču, lai šādas situācijas nerastos, vienmēr novērtē, vai spēsi kredītu atmaksāt un aizņemies vien tad, ja esi pilnībā pārliecināts, ka noteiktajā periodā Tev būs pietiekami lieli ienākumi ne tikai ierastajiem tēriņiem, bet arī kredīta atmaksāšanai.

Ātrie kredīti var būt noderīgi un izdevīgi, turklāt tiem piemīt dažādas priekšrocības. Taču jāsaprot, ka, tāpat kā citi finanšu pakalpojumi, arī ātrais kredīts nedrīkst tikt izmantots vieglprātīgi. Tādēļ aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas kredītu atmaksāt!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)