Banner 980x90

Izsludināts metu konkurss jaunas skolas ēkas arhitektūras projekta izstrādei Ādažos

Ādažu novada dome ir izsludinājusi atklātu metu konkursu jaunas skolas ēkas arhitektūras projekta izstrādei. Skolas projektēšanai tiek piedāvāta zemes vienība Ādažu centrā. Skolas ēka paredzēta 800 skolēniem, pilsētas informācijas portāls Saulkrasti24.lv uzzināja Ādažu novada pašvaldībā.

Skolas projektēšanai piedāvāta zemes vienība Ādažu centrā. Skolas ēka paredzēta 800 skolēniem. Ar konkursa uzvarētāju tiks slēgts ēkas būvprojekta izstrādes un autoruzraudzības līgums. Kopējais metu konkursa prēmiju fonds - 10 000 eiro.

Jau iepriekš vēstīts, ka, ņemot vērā novadā deklarēto skolēnu skaita pieauguma dinamiku un Ādažu vidusskolas kapacitātes nepietiekamību, dome pieņēma lēmumu izbūvēt Ādažu vidusskolai papildus mācību īstenošanas vietu. Jaunā skolas ēka ne vien nodrošinās Ādažu novada iedzīvotājiem vispārējās izglītības iestādes pakalpojumu pieejamību novadā, bet arī turpinās veidot Gaujas ielu un Attekas ielu kā telpiski vienotu un arhitektoniski izcilu vietu Ādažos.

Projektējamo teritoriju pie jaunās ēkas plānots veidot draudzīgu velosipēdistiem. Tāpat arī konkursa tehniskā specifikācija paredz prasību – piekļūšanu pie jaunās skolas ēkas un izbraukšanu ar autotransportu risināt tā, lai izvairītos no sastrēgumu veidošanās, paredzēt iespēju vecākiem ērtu pārvietošanos, neradot traucējumus apkārtējiem. Jaunā skolas ēka ir paredzēta 1.-4.klases skolēniem, bet vecā skolas ēka paliks 5.-12.klases skolēniem. Skolu plānots nodot ekspluatācijā 2018.gada septembrī.

Ar nolikumu konkursa dalībnieki var iepazīties un lejupielādēt to pašvaldības mājaslapas sadaļā "Pašvaldība/ Publiskie iepirkumi" vai saņemt to personīgi pie kontaktpersonas Ritas Šteinas, tālr.:67996298, e-pasts: rita.steina@adazi.lv.

Meta piedāvājums un devīzes atšifrējums jāiesniedz vienlaikus, anonīmi, katrs atsevišķā iepakojumā vienā eksemplārā žūrijas komisijas atbildīgajam sekretāram līdz otrdienai, 17.maija plkst.13.00 Ādažos, Gaujas ielā 33A, 2.stāvā, 239. kabinetā Attīstības un investīciju daļā.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)