Banner 980x90

Izsludina konkursus Vidzemes nevalstiskajām organizācijām

Valmiera, 27.marts, LETA. Valmieras novada fonds (VNF) sadarbībā ar Kultūras ministriju izsludinājis 2017.gada projektu konkursus Vidzemes reģiona nevalstiskajām organizācijām trīs jomās - NVO iniciatīvas Latvijas simtgadei, starpkultūru dialoga veicināšanai un mazākumtautību aktivitātēm - kur katrā pieejams finansējums 8000 apmērā, aģentūru LETA informēja VNF valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš.

Konkursu virsmērķis ir veicināt pilsoniskās sabiedrības attīstību, iedzīvotāju līdzdalību, starpkultūru dialogu un mazākumtautību kultūras mantojuma saglabāšanu Vidzemes reģionā. Tajos var piedalīties ikviena Vidzemē reģistrēta biedrība un nodibinājums, kā arī citu novadu organizācijas, kas pasākumus vēlas īstenot Vidzemē. Viens projekts var saņemt finansējumu līdz pat 3000 eiro. Konkursus pilnībā finansē Kultūras ministrija no Latvijas valsts budžeta. Līdzīgs konkurss būs arī 2018.gadā.

Konkursā "Vidzemes NVO iniciatīvas Latvijas simtgadei" centrā ir simtgades svinību virsmērķis: stiprināt ikviena iedzīvotāja piederību savai valstij un kopienai, rosināt cilvēku līdzdalību. Šogad arī definēti četri virzieni, tostarp izcilību apzināšana, paaudžu mijiedarbība un Latvijas valstiskuma izpēte un mūsdienīga skaidrošana. Konkrēti pasākumu veidi un izmaksas nav ierobežotas, atstājot vietu organizāciju radošumam.

Savukārt konkursā "Starpkultūru dialogs Vidzemē" centrā ir savstarpējā izpratne, tolerances vairošana un cittautiešu mijiedarbība ar latviešiem. Tajā var iesniegt integrācijas un starpkultūru komunikācijas pasākumus, dažādu kultūru apguvi un tādus pasākumus, kas sekmē cilvēktiesību ievērošanu, iecietību, mazina stereotipus un dažādu tautību diskrimināciju.

Konkurss "Mazākumtautību iniciatīvas Vidzemē" paredzēts tieši dažādu tautību biedrībām, lai ļautu tām saglabāt un izkopt savas tautas identitāti un kultūras mantojumu. Rosinām domāt par aktivitātēm, kas ar mazākumtautību kultūru ļauj iepazīties arī latviešiem un pēc iespējas plašākai sabiedrībai. Šajā konkursā vismaz 1500 eiro paredzēti tieši romu kultūras saglabāšanai un integrācijai.

Informatīvie semināri notiks Valmieras integrētajā bibliotēkā 29.martā plkst.13, 5.aprīlī plkst.10 Madonas novada bibliotēkā un plkst.14.30 Alūksnes kultūras centrā.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš visiem konkursiem ir 10.aprīlis plkst.16. Pilna informācija, konkursu nolikumi un pieteikumu veidlapas pieejamas Valmieras novada fonda mājas lapā "www.vnf.lv" sadaļā "Īsteno ideju".

VNF ir mūsdienīga labdarības organizācija Valmieras apkaimē, tomēr arvien biežāk pasākumus īsteno visā Vidzemē. Fonda pamatdarbības joma ir ziedojumu piesaiste, lai atbalstītu vietējo iedzīvotāju iniciatīvas. 11 gadu laikā ar fonda, ziedotāju un dažādu institūciju atbalstu īstenoti vairāk nekā 200 projekti. Ar Kultūras ministrijas atbalstu fonds turpina sniegt bezmaksas NVO konsultācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)